Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.

#szex
2011.07.06.

Kábítószer és szex

A drogok elég sokfélék lehetnek attól függően, hogy milyen erősek és milyen hatást gyakorolnak rád. Néhány drog depresszáns (mint az alkohol) és álmossá, nyugodtabbá tesz. A marihuána (fű, spangli, joint) is ebbe a kategóriába esik.

#szex
2011.07.01.

A piától és a drogoktól jobb lesz a szex?

Szex, pia, és drogok. Jó bulinak tűnik? Nos, lehet. De veszélyt is jelenthet, különösen, ha egyszerre csinálod mindet. A társaságban kézről kézre jár az ital és a kábítószer. Miért?

#cannabis
2011.06.27.

A cannabis károsíthatja a DNS szerkezetét

Kutatók bebizonyították, hogy a cannabis (kender) károsíthatja az emberi DNS-t, s akár daganat kialakulásához vezethet. A tudósok a kutatás során egy új technológia segítségével olyan borjak DNS-ét vizsgálták, amelyek vadkenderből sodrott cigarettafüstnek voltak kitéve.

#dohány
2011.06.19.

Baktérium van a cigarettában?

A cigi egy masszív „baktériumgyár”, mely számos, baktériumok által okozott betegséget idézhet elő a dohányosok esetében.

#drog
2011.05.20.

Kábítószer-használat: növekszik a tinik körében

Az én gyerekem aztán nem! Ő csak kipróbálta. Csak néha szív el egy füves cigit. – Ilyen és ehhez hasonló kifogásokat keresnek a kábítószerező fiatalok szülei, leginkább önmaguk ámítására. Egy nemrégiben született tanulmány rávilágít a részletekre.

#drog
2011.05.06.

Ne légy kísérleti patkány!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a kíváncsiság hajtja a fiatalokat a drogfogyasztás irányába. Sokan közülük megmaradnak az egyszeri kipróbálás szintjén.

#alkohol
2011.05.05.

Az alkohol szexuális gondokat okozhat

A rendszeres alkoholfogyasztás súlyosan károsítja mind a nők, mind a férfiak termékenységét: a férfiaknál többek között a herezsugorodását, terméketlenséget, impotenciát, míg a nőknél sikertelen peteérést, spontán vetélést okozhat. Az alkoholfogyasztás veszélyezteti a magzat normális fejlődését.

#drog
2011.04.28.

Börtön helyett vár a drogambulancia

Egy nagyobb Drogambulancia évente kb. 1000 klienst fogad. A páciensek nagyobb hányada illegális szerhasználó, ezért valamilyen kábítószer-függőségben szenved. Alkoholizmus és játékszenvedély miatt, illetve egyéb mentális problémákkal is felkeresik a szakrendelést.

#koffein
2011.04.18.

Koffeinfüggő lehetsz-e a génjeid miatt?

A DNS befolyásolhatja az emberek koffeinfogyasztását. Egy friss tanulmány szerint a DNS valószínűsíthetően befolyásolja, hogy egyesek mennyi koffeintartalmú ételt és italt fogyasztanak különböző forrásokból (kávé, tea, kóla és csokoládé).

#vodkás tampon
2011.04.15.

Az alkoholba áztatott tampon komoly veszélyekkel járhat

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!