kokain
#Drog, cigi, alkohol

Húsevő betegséget okoz a kokain - Fotóval!

2011.07.12.
1 perces olvasási idő

Úgy tűnik, hogy a kokain áll a járványszerű húsevő betegség kitörésének hátterében Los Angelesben és New Yorkban.

Az egyik amerikai weboldal szerint a DEA (Kábítószer-ellenes Ügynökség) nemrégiben bejelentette, hogy az általa lefoglalt kokain 82%-át szennyezték állatorvosi gyógyszerrel. Míg az olcsóbb kokain, akár 90%-ban is lehet hígítva, gyakran jelentős mértékben ártalmatlan szódabikarbónával helyettesítik a hatóanyagot. Vita tárgyát képezi, hogy miért vált ilyen népszerűvé az állatorvosok által használt gyógyszer.

Mintha a kokain nem lenne így is elég veszélyes. A kokainfogyasztóknak már így is számos egyéb kockázati tényezővel szembe kell nézniük: abnormális szívritmus, vérnyomásproblémák, hallucinációk, rángások és stroke, most egy újabb egészségügyi komplikációval bővül a kör: rothadó hússal.kokain húsevő

A dél-amerikai drogkartellek ugyanis egyre inkább szeretik levamisollal hígítani a kokaint, ami egy állatorvosok által használt antibiotikum, amit általában a marhák, juhok, és malacok féregtelenítésére használnak. Nem egészen világos miért nem használnak a dílerek egyszerűen szódabikarbónát, mint mindig, habár patkányokon végzett kutatások azt bizonyították, hogy a levamisol ugyanolyan hatással lehet az agyi receptorokra, mint a kokain. Ha ez a helyzet, akkor azzal, hogy így „dúsítják” a szert, egy könnyű és olcsó módszer arra, hogy növeljék a hatásfokot.

Ha kokainfogyasztó vagy, akkor tisztában kell lenned vele, hogy van olyan por, ami nem tiszta, és más hatóanyagokat is tartalmazhat, amik alacsony fehérvérsejt számot, vagy bőr szövetelhalást okozhatnak.

Egy belgyógyászati szaklapban az egyik amerikai egyetem orvosai is hasonló esetet írtak le, melyben két kokainfüggő nő esetét vitatják, akik segítségért mentek kórházba, miután lilás plakkokat észleltek az orcájukon, a fülcimpáikon, a lábaikon, a combjukon és a farukon.

Az ő esetük tipikus levamisol mérgezés volt a diagnózis az orvosok beszámolói szerint. Ezt a gyógyszert valaha rákos betegek, autoimmun betegségek, és veseproblémák gyógyítására is használták embereknél. A kellemetlen mellékhatások miatt ma már tiltott a használata embereknél.

Habár, nyilvánvalóan nem mindenki ugyanúgy reagál a drogra. A bőrre gyakorolt hatások eltűnnek, amint a drog kiürül a testből, , egy kis sebesedést leszámítva.

(Sz. D. L., huffingtonpost.com)