Drog, cigi, alkohol, drog

#Drog, cigi, alkohol #drog

106 db cikk a témában

#rizikóterápia
2012.05.08.

Rizikóterápia szenvedélybeteg fiataloknak

Szenvedélybeteg fiatalok számára szervez – kétszer egyhetes élményterápiás – tábort a Megálló Csoport Alapítvány. A „Mindenkinek megvan a maga Everestje” címet viselő programok az alapítványban folyó terápiás foglalkozásokat egészítik ki ezzel a kockázat-kezelésre felkészítő, a feszültséget, nehézségeket vállalni képes, a megoldások keresésére alkalmassá tevő magatartásra neveléssel, sajátos „terápiával”, a példamutatással.

#drogprevenciós
2012.05.06.

Pályázz drogprevenciós kisfilmmel!

A designer drogok veszélyeire felhívó ksifilmek készítésére buzdít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Életreveló Egyesület.

#kokainfüggők
2012.04.29.

Elbutulást okoz a kokain

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövet vesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.

#metamfetamin
2012.03.02.

A metamfetamin öngyilkosságra hajlamosít

Egy új tanulmány szerint 80 százalékkal nagyobb az öngyilkosságra való hajlam kockázata, ha metamfetamint fogyasztanak rendszeresen a kábítószerrel visszaélők, mint másfajta drog használata során.

#kokain
2012.02.10.

A kokain zöldhályogot okozhat?

A glaukómát ugyan az időskor jellemző betegségeként tartják számon, a fiatal drogfüggőknél sem ritka... Egy tanulmány szerint összefüggés lehet a kokain fogyasztása és a súlyos szemprobléma kialakulása között.

#gina
2012.01.27.

GHB miatt halt meg egy fiatal

Elhagyta a kórházat a másik férfi is, aki a GHB, más néven a Gina tudatmódosító szertől kapott életveszélyes mérgezést szerdán Debrecenben; rendőrségi kihallgatása csütörtök kora délután megkezdődött - közölte a rendőrség az MTI-vel.

#gina
2012.01.09.

GHB miatt került kórházba három fiatal

A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.

#drog
2011.11.12.

Terjednek a dizájner drogok

Kábítószerügyben a legszembeötlőbb változás 2010-ben a heroin háttérbe szorulása és az amfetaminok, valamint az új dizájner drogok fogyasztásának terjedése volt – állapítja meg a Nemzeti Drog Fókuszpont a magyarországi kábítószerhelyzetet elemző éves jelentésében. A jelentés rámutat a középiskolások drogérintettségének növekedésére is.

#amfetamin
2011.11.09.

Maradandó változást okoz az amfetamin az agyban

Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.

#alkohol
2011.09.06.

Kokain vagy tequila: melyik ártalmasabb?

Talán neked is van ismerősöd, aki szerint a kokain unalmas, drága és inkább az alkoholt kedveli. De vajon ez tényleg megfelelő indok lehet arra, hogy részegen aludjál a busz végében hazafelé?

#randidrog
2011.09.03.

Nemi erőszak randidroggal

Teljes nevén gamma-hidroxi-butirát vegyülete, ismertebb nevén a GINA, egyre jobban kezd elterjedni hazánkban. Folyékony ecstasyként is emlegetik.

#speed
2011.08.01.

Mi az a Hitler-speed?

A németeknél néhány éve jelen lévő anfetaminszármazék egyre nagyobb gondot okoz. Épp ezért háborút indítottak a kristály-speed, más néven pervitin terjesztői és fogyasztói ellen.

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.