Betegségek, fejfájás, migrén

#Betegségek #fejfájás, migrén

35 db cikk a témában

#fejfájás
2012.09.07.

Kinőhetik-e a gyerekek a krónikus napi fejfájást?

Egy tanulmány szerint a legtöbb gyermek, aki naponta szenved krónikus fejfájástól, kinőheti ezt a kellemetlen állapotot. A középiskolások közel 1,5 százaléka szenved napi krónikus fejfájásotól, és krónikus migréntől.

#3D mozi
2012.07.20.

Fejfájást okoz a 3D-s mozi

Egy új felmérés szerint a 3D-s filmek nézői nem tapasztalnak intenzívebb élményt, mint a hagyományos 2D-s filmekéi, de még az ottlét érzete sem erősebb. A 2D-s filmek nézőivel összehasonlítva a 3D-s filmeken körülbelül háromszor több ember tapasztal szem és fejfájást, vagy rossz, homályos látást.

#fájdalom
2012.05.27.

Fájdalomcsillapítót termel a feladattal lefoglalt agy

Kevésbé érezzük a fájdalmat, ha erősen koncentrálunk egy feladatra, testünk ilyenkor figyelmen kívül hagyja a fájdalom egy részét, miközben opioid fájdalomcsillapítót termel az agyunk, hogy ezt megkönnyítse - állapították meg funkcionális mágneses rezonanciás (fMRI) vizsgálatok segítségével német kutatók.

#kerékpárbaleset
2012.05.13.

A kerékpárbalesetek harmada fejsérüléssel jár

A kerékpárbalesetek egyharmada fejsérüléssel, a halálos balesetek háromnegyed része az agyszövet visszafordíthatatlan károsodásával végződik - állapították meg amerikai kutatók legújabb tanulmányukban.