Zöldövezet, kutya

#Zöldövezet #kutya

32 db cikk a témában

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#kutya
2017.01.20.

Hogyan védjük házi kedvenceinket a téli időben?

Az utóbbi napokban bizony elég fagyos időjárásban volt részünk, amit jó esetben egy fűtött szobában alig érzékeltünk. Azonban a kertben tartott kutyusoknak ez nem egyszerű időszak. Az emberek még csak-csak megoldják a gondjaikat, de mi a teendő ilyenkor házi kedvencekkel?

#kutya
2016.08.31.

Megdöbbentő eredmény: a kutyák megértik a beszédet

A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet - állapították meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akik a világon elsőként vizsgálták a kutyák agyának emberi beszédet feldolgozó képességét.

#kutya
2016.07.16.

Szeretnék egy kutyát, de nem engedik

"12 éves vagyok, és már kb. 5 éve szeretnék kutyát, de anya nem engedi. Nem kertes házban lakunk, és én egy tacskót szeretnék. Igaz, hogy anyukám óvónő, és amikor délelőttös, akkor mamámnál alszunk, és akkor a kutya egyedül lenne itthon, de én megígértem, hogy gondját viselem."

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...
#kutya
2015.11.07.

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...

Amikor Gergő 12 éves volt, kutyája mindig életvidám és virgonc viselkedése levette a lábáról, de pár évvel később lankadt az eb aktivitása, és szemmel láthatóan étvágytalanná vált - ekkor tudatosult Gergőben, hogy valami nagy baj van.

#utazás
2015.06.27.

Hogyan utazz kutyával?

Nyaralni indulsz, de még nem döntötted el, hogy magaddal viszed-e a kutyád, vagy sem? Tudod, hogyan utazz vele? A kutyáddal utazni nagyon jó mulatság, ha elvégzed a megfelelő előkészületeket. Viszont a tervezés nagyon könnyen elronthatja mindenki vakációját.

#kutya
2015.05.08.

A kölyökkutya egészsége

Végre teljesült a hőn áhított kívánságod, és kaptál egy kölyökkutyát? Az állat azonban, aki hű társad és barátod lesz, különleges gondoskodást igényel. Te tudod, hogy hogyan őrizheted meg a kutyusod egészségét, és hogy mi az, amivel árthatsz neki? Segítünk.

#kisállat
2015.01.30.

Veszélyes állattartási hibák

Az egyik, hogy a kutyád sétáltat téged. A rosszul tanított kutya elránthat, miközben sétáltatod. A szakértők szerint több ezer ember köt ki a baleseti sebészeten évente, háziállattal összefüggésben álló esések miatt.

#kisállat
2014.10.04.

Fogadj örökbe egy kisállatot!

Talán az egyik legjobb dolog, amit egy kisállattal tehetünk, hogy örökbe fogadjuk. Miért? Mert így megmentünk egy rászorult macskát vagy kutyát a menhelyen való senyvedéstől, esetleg az elaltatástól. Ezzel a mi lelkünknek is sokkal jobb, továbbá új kisállatunk jobb életkörülmények között töltheti mindennapjait. Ma van az állatok világnapja.

#kutya
2013.09.22.

Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb kutyát?

A döntés, hogy menhelyről fogadsz be egy kutyát, több okból is nagyszerű. Nemcsak egy életre szóló barátot fogsz szerezni, de meg is nyitod az otthonod egy rászoruló állat előtt.

#kutya
2013.06.02.

Kiscica vagy kölyökkutya a házban

Az állatkölykök aranyosak, de gyakran kártékonyak. Adunk pár tippet, hogyan védd meg őket és az otthonodat is! Ha nem akarod, hogy a cicád vagy a kutyusod a szekrény mögé vagy a fiók alá szoruljon, érdemes alaposan átvizsgálni a lakást „kölyök szemmel”, még mielőtt a kedvenc megérkezik.

#kutya
2012.10.04.

Hogyan neveljünk kölyökkutyát?

Édes kis szőrpamacs csillogó gombszemekkel és sok-sok szeretettel - ilyen egy igazi kölyökkutya, akinek sok törődésre és gondoskodásra van szüksége. Mindezt Te is megadhatod neki. Ha kiskutyát szeretnél, jó, ha tisztában vagy a kutyatartás és ápolás alapszabályaival. Ma van az Állatok Világnapja!

#kutya
2012.03.05.

Kutyapiszok: hol a helye?

A társadalom két részre osztható, vannak a kutyások és a kutyanélküliek. Nekem nincs ebem, macskát tartok, ismerem minden gondját-baját és bűzét ennek a foglalatosságnak, mondhatni szenvedélynek. Ha kutyám lenne, a napi kétszeri sétáltatáshoz vinnék zacskót, kislapátot vagy zsebkendőt...

#kozmetikum
2011.06.10.

Elkerülhetőek a kozmetikai állatkísérletek

Elkerülhetőek lennének a kozmetikai állatkísérletek, mégis rengeteg nagy kozmetikai vállalat végez ilyen kísérleteket a termékek vizsgálata során. Melyek az állatkísérletek hátrányai, és milyen módszerekkel lehetne helyettesíteni őket? És mely cégek árulnak ilyen kísérletektől mentes termékeket?