Testi problémák, terhesség

#Testi problémák #terhesség

51 db cikk a témában

#teherbe esés
2010.07.30.

Képtelen vagyok teherbe esni!

"Hat éve próbálkozunk a párommal a családalapítással, de egyszerűen nem sikerül teherbe esnem. Ennek mi lehet az oka? A nőgyógyászom sem mond semmit." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#fogamzásgátló tabletta
2010.04.20.

Antibiotikumok és fogamzásgátló tabletták

Csökkenti-e a penicillin vagy az ampicillin a fogamzásgátló gyógyszerek hatását? Ha igen, a szedésüket követően mennyi ideig kell alternatív védekezési módszert használnom?

#terhesség
2010.04.19.

Tévhitek a terhesség körül

A műszaki tudományok és az orvostudomány fejlődése révén napjainkra új módszerek alakultak ki a terhesség megállapítására. Orvosi vizsgálattal már a születés előtt meghatározható gyermeked neme, a méhben levő magzatvíz mennyisége, a babád születés előtti súlya és sok egyéb más is. Azonban a diagnosztikai módszerek iránti megnövekedett bizalom ellenére továbbra is számos mítosz és tévhit övezi a terhességet.

#fogamzásgátló
2010.04.16.

Fogamzásgátlók és más gyógyszerek kölcsönhatása

Léteznek olyan gyógyszerek, melyek szedése összeférhetetlen a fogamzásgátló tabletták használatával. Vannak, amelyek gyengítik a tabletta hatását, ezért kiegészítő fogamzásgátló módszert is be kell vetni a gyógyszeres kezelés idejére. Hormonális fogamzásgátlók használatakor tehát nem árt odafigyelni az esetleges kereszthatásokra, adott esetben pedig érdemes kikérni az orvos véleményét is.

#teherbeesés
2010.02.03.

Túlsúllyal nehezebb teherbe esni? - A szakértő válaszol

"Befolyásolja -e a túlsúlyom azt hogy teherbe essek? Mert ezt már sokan mondták nekem, hogy le kellene fogynom! Egész életemben fogyókúrázom, de semmi eredménye. Nagyon el vagyok keseredve, le szeretnék fogyni a jobb külső és teherbeesés érdekében. 165 cm magas vagyok és 85 kg..."