Testi problémák, terhesség

#Testi problémák #terhesség

51 db cikk a témában

A terhesség korai jelei
#terhes
2021.11.28.

A terhesség korai jelei

Az egyetlen biztos módszer arra, hogy megtudd, terhes vagy-e, a terhességi teszt elvégzése. A várandósságnak vannak korai jelei, amelyekből már a teszt elvégzése előtt sejtheted, hogy kisbabád lesz. Lássuk, mik is ezek!

#fogamzásgátló
2021.05.10.

Fogamzásgátlók megfelelő tárolása

Tudtad, hogy a különböző fogamzásgátlók tárolása befolyásolhatja a hatékonyságukat? Akármelyik módszert válaszd is, érdemes megfontolnod a helyes tárolás körülményeit.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?
#anovulációs ciklus
2020.08.18.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?

Amíg a menstruációs ciklus zavarok nélkül zajlik, a legtöbb nő nem is sejti, hogy bármi gond lehet a háttérben. Pedig a havi vérzés és az ovuláció nem feltétlenül következnek egymásból. Anovulációnak nevezzük a peteérés és a tüszőrepedés ideiglenes, vagy végleges megszűnését. Ennek hátterében környezeti és belső, hormonális hatások is állhatnak, amik következtében a peteérés elmarad, így a szervezetben nem termelődik progeszteron és a hormonális rendszer egyensúlya felborul.

#fogamzásgátlás
2020.05.19.

Fogamzásgátlás spirállal- ezeket érdemes tudnia róla

A fogamzásgátlás a legtöbb esetben legalább annyira központi kérdés, mint a családtervezés. Nem csoda, hogy mindenki a lehető legjobb megoldást keresi, ráadásul olyat, ami kevésbé terheli a szervezetet. Az egyik ilyen lehetőség a spirál, melyről dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.

#menstruáció
2015.12.10.

Módosítható a menstruáció ideje?

Késleltetheted a havi vérzést, ha azonnal megkezded a következő csomag tabletta szedését a jelenlegi csomag befejezése után. A szedést addig folytathatod, ameddig szükséges, vagy amíg a csomag ki nem ürül.

Mik azok a striák?
#stria
2015.05.30.

Mik azok a striák?

Lehetett volna az is a cím, hogy a nők második rémálma a narancsbőr után. Ugyanis ezek a csíkok korra, nemre való tekintet nélkül keletkeznek, és sok ember szenved tőlük. Akár már kamaszkorban is kialakulhatnak, eltüntetésük pedig nem lehetséges.

#nő
2015.05.09.

Az egészséges hüvelyflóra

Általában amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

#fogamzásgátlás
2015.02.03.

Mítoszok a fogamzásgátlásról

Számos módszer létezik a fogamzásgátlással kapcsolatban, melyek a terhesség megelőzésében nagyon hatékonyak. Téves információk is terjednek azonban a fogamzásgátlásról, akárcsak olyan módszerek, melyek egyszerűen nem működnek.

#menstruáció
2014.09.28.

Válaszolunk a leggyakoribb női gondokra

Van, ami érdekelne, de eddig nem merted megkérdezni? Összegyűjtöttük a leggyakrabban fölmerülő problémákat, és meg is válaszoltuk őket.

#terhes
2014.08.05.

A kamaszkori terhesség problémája

A terhességet egy nő életének a legboldogabb korszakának tartják. A kamaszkori terhesség egyre komolyabb témává válik a mai, rohamosan változó világban. Ez a cikk a tinédzserkori terhesség felmerülő kérdéseivel, témáival foglalkozik.

#pms
2014.07.26.

Kérdések és válaszok a menstruációról

A menstruációval kapcsolatban számos olyan kérdés merülhet fel benned, amelyekre választ szeretnél kapni. Összegyűjtöttük a mestruációt érintő legfontosabb kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.