Szülőknek, közösségi média

#Szülőknek #közösségi média

39 db cikk a témában

#fizikai aktivitás
2014.05.29.

A fiatalok fizikai aktivitása és szabadidős tevékenységei

A fizikai aktivitás az egészséges élet egyik legfontosabb alkotóeleme. A rendszeres mozgás jótékony hatással van a szervrendszerünkre, segíti a szervezet egészséges fejlődését. A rendszeres testedzés csökkenti az elhízást, és számos egyéb betegség, például a cukorbetegség kialakulását.

#internet
2014.05.28.

Az internetes visszaélések veszélyei

A tinédzserek az internet segítségével új barátságokat keresnek és kötnek, amely sok idejüket elveszi más feladatoktól. Ez az idő valójában kétszer annyi, mint amit a szüleik gondolnak. A szülők többsége nem igazán jártas a számítástechnika világában, a közösségi oldalak használatában, nem is gondolnak a gyermekükre ott leselkedő veszélyre.

#internet
2014.05.21.

Nettitok, amiről a szülők nem tudnak

Nemrégiben készült egy felmérés, amelyben azt vizsgálták, hogy hogyan befolyásolják, valamint milyen hatással vannak az egyes közösségi oldalak a fiatalokra, a gyerekekre és a családokra.

#facebook
2014.05.15.

Kamaszok a Facebookon

Hallott már olyanról, hogy egy szülőt nem jelöl vissza a gyereke Facebook-on? Az érintettek gyakran csak nevetnek rajta, máskor egyszerűen elfogadják, ám ezt semmiképp sem érdemes pártolni.

#internet
2014.04.07.

Hogyan felügyelheti tini gyermeke netes működését?

A tinik szabad kezet szeretnének kapni szinte mindenben. Így ha ön elég rugalmas szülő, akkor tudja, hogy megfelelő keretek között, idővel a független gondolkodáshoz, és felelősségteljes cselekedetekhez vezető útról van szó az esetek nagy részében.

#internet
2014.03.31.

Internetes biztonsági tippek szülők számára (2. rész)

A tinik szeretnek kérkedni a tudásukkal, képességeikkel, és amikor Ön érdeklődést mutat a kamasz elfoglaltságai iránt, akkor sok esetben szívesen beszámol azokról. Hagyja, hogy megtanítsa Önt a különféle oldalak és portálok, chatszobák használatára, mert így tisztában lesz azzal, hogy mit is csinál a gyerek, milyen netes tartalmakat néz, amikor csöndbe behúzódik a számítógép elé.

#illegális szer
2014.03.12.

A fiatalok harmada már kipróbált valamilyen drogot

A hazai lakosság kábítószer fogyasztókkal szembeni előítélete hatalmas, annak ellenére, hogy a kábítószer fogyasztás hazánkban alulmúlja az uniós átlagot. Az a puszta tény, hogy hazánkban a legnagyobb problémát a dohányzás és az alkohol jelenti, kevesen azonosulnak, nem ritkán a szülők is megengedik akár 18 éves kor alatt is a fogyasztásukat.

#közössségi oldal
2014.01.21.

Biztonsági tippek a közösségi oldalak használatához

Egy felmérés szerint a mai digitális világban a tinik kétharmadának van már valamilyen profilja egy vagy több közösségi oldalon, de van, hogy ugyanazon portálon több felhasználói fiókkal is jelen vannak. Ráadásul ezeket intenzíven látogatják is, a többség akár napi több órát is eltölt a monitort bámulva és teljesen elmerülve az online világban.