Szülőknek, közösségi média

#Szülőknek #közösségi média

39 db cikk a témában

#online világ
2015.09.16.

Veszélyben a gyermekem?

A világháló és a közösségi oldalak hatása a gyermekekre, fiatalokra. A Családháló.hu Médiapédia címmel konferenciát rendez 2015. szeptember 18-án 11.00 órai kezdéssel a Művészetek Palotájában. Szeretettel várunk mindenkit!

#pornó
2015.02.18.

A pornófilmek hatása a gyerekekre

A pornográf videók, képek és játékok az interneten keresztül a gyerekek számára is könnyen elérhetőek. Ezek egyértelműen negatív hatással vannak a gyerekek szexuális fejlődésére és viselkedésére, és függőséget is okozhatnak.

#erőszak
2015.01.24.

Hogyan ismerheti fel, ha gyermekét zaklatják?

A rohamos fejlődés következtében a szülők egy része nem tudja tartani a lépést a változásokkal, így fogalmuk sincs, hogy milyen hatások érhetik a tiniket manapság. De a technika segíthet nekik, hogy jobban megismerjék kamasz gyereküket és az őket érő hatásokat.

Internetes biztonsági tippek szülők számára – 1. rész
#internet
2014.12.09.

Internetes biztonsági tippek szülők számára – 1. rész

Az első lépés, amit meg kell tennie, hogy tisztességesen elbeszélget gyerekével az internet előnyeiről és hátrányairól, a várható kockázatokról. Fontos, hogy részletesen elmagyarázza neki, mit szabad tennie és mit nem, amikor fellép a világhálóra. Érdeklődjön utána, hogy mi érdekli a gyermekét a neten, milyen dolgokat szokott csinálni a gép előtt ülve, és beszélje meg ezeket gyermekével.

#internet
2014.11.05.

A virtuális világ veszélyei

Az internetes kommunikáció nagyon elterjedt a tinédzserek körében. Új embereket is megismerhetnek általa. De biztonságos ez? A gyerekeket figyelmeztetni kell arra, hogy a világhálón mely adatokat szabad közzétenniük, és melyeket nem.

#gyerek
2014.09.29.

Hogyan rángathatja vissza a valós világba technokrata tini gyerekét?

A mai modern, kommunikációs eszközök (pc, laptop, tablet, okos telefon) világában a fiatalok olyan szinten tudnak kapcsolatokat létesíteni és fenntartani, információt cserélni, terjeszteni, mint azt azelőtt még soha. Azonban a szakértők úgy vélik, hogy mindez inkább csak hátráltatja őket a valós életben történő boldogulás, kapcsolatteremtés során, gyakorlatilag elszakadnak a külvilágtól és izolálódnak a saját kis virtuális világukban.

#mobiltelefon
2014.09.23.

A tinik és a mobiltelefon

Feltűnt már Önnek, hogy a gyermeke folyton a telefonjával van elfoglalva? Ön szerint is túlzásba viszi az üzenetküldözgetést?

#telefon
2014.08.29.

Tíz módszer, hogy megvédje gyermekét a digitális világtól

Az üzenetváltások többnyire privát, szinte azonnali és korlátlan lehetőséget biztosítanak a tinik számára, hogy egymással érintkezzenek (akár indokolja a távolság, akár nem). Csak Önön, mint szülőn múlik, hogy a gyereke a megfelelő módon és biztonságosan használja a technika adta lehetőségeket vagy nem.

#cyber
2014.07.29.

Cyber zaklatás: új problémák, új taktikák

A zaklatás komoly probléma, amely a technikai fejlődésnek köszönhetően újabb és újabb zaklatási formákat szül. Az internet világában egyre jobban elharapódzhat a zaklatás, és igen komoly veszélyeket rejt, hiszen tömegeket lehet elérni mindössze pár kattintással.

#blog
2014.07.17.

Mit mondjon blogoló gyermekének?

Ha kamasz gyermeke úgy döntött, hogy szeretné életét ilyen formában publikálni, érdemes támogatnia. Ez nem csak rendszeres elfoglaltságot ad a kamasznak, de szórakoztató és nevelő elfoglaltság is. Ám előfordulhat, hogy gyermeke nem tud a blogolás bizonyos "sötét" oldalairól. Cikkünkben szeretnénk megosztani Önnel a 3 legfontosabb dolgot, amit érdemes megvitatnia a blogoló kamasszal.

#Tv
2014.06.27.

Túl sok idő a tévé és a számítógép előtt

Szülőnek lenni nem könnyű, manapság pedig egyre nehezebb. A világ jelentősen megváltozott a technikai fejlődéseknek köszönhetően, így új kihívásokkal kell szembenézni. A régi dolgok nem változtak (iskola, barátok, beilleszkedés), azonban nagy teret hódít a tévé, a mobiltelefon, a számítógép és a konzol, ezért a gyerekek napi tevékenységéből kevesebb idő jut az olyan fontosabb dolgokra, mint az aktív testmozgás és a házi feladat, ami rossz irányba viszi a fejlődésüket.

#zaklat
2014.06.20.

A tinik felét zaklatják a neten

Egy felmérés során 1355, 14-24 éves kor közötti fiatalt kérdeztek meg arról, hogy érte-e már őket netes zaklatás. A válaszadók 56%-a nyilatkozta, hogy volt már áldozata valamilyen formában online lejáratásnak, zaklatásnak.

#internet
2014.06.06.

A kamaszok és az online barátok

Napjaink tipikus tinije sok online baráttal rendelkezik, és akár online randipartnerrel is dicsekedhet. A szülők azonban nem tudják, hogy kikkel lép kapcsolatba a hálón. A barátkozásnak ez egy olyan formája, ami veszélyesnek tűnhet, illetve aggodalomra adhat okot.

#Internet
2014.06.06.

Oda kell figyelnie tini gyermeke internetezési szokásaira

Amikor gyermeke belép az internet világába, mit néz meg, és mit csinál ott? Az internet olyan szinten teszi lehetővé az információ szabad áramlását és cseréjét, melyről az előző generációk álmodni sem mertek volna. A közösségi hálók felváltották a telefont, mely azelőtt a tinik kedvenc kommunikációs eszköze volt. A netes videók korszakában a hagyományos tévé adások elavultnak tűnnek.

#internet
2014.06.04.

A Facebook és a tinik

A Facebook közösségi oldal népszerűsége az elmúlt néhány évben töretlenül szárnyal. Ebben a pillanatban is több millió ember használja szerte a világon.