Vágyak, hormon

#Vágyak #hormon

23 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Diabétesz és a fogamzásgátlók
#stressz
2023.10.15.

Diabétesz és a fogamzásgátlók

A diabétesz és a fogamzásgátló tabletták között közvetlen összefüggés lehet, éppen ezért csak szigorú orvosi ellenőrzés mellett szedhetnek cukorbetegek tablettát.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?
#terhességi teszt
2023.09.20.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?

Amennyiben biztos eredményt akarsz a terhességi teszten látni, nem mindegy, hogy mikor csinálod meg a tesztet. Ha túl korán használod, az akár félre is vezethet. Cikkünk ebben segíthet.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2023.06.10.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

Elhízhatsz a fogamzásgátlótól?
#fogamzásgátló
2023.04.17.

Elhízhatsz a fogamzásgátlótól?

Hagytad már abba a tabletta szedését, csak mert az egyik barátnőd azt mondta, hogy az unokatestvére elhízott tőle? Ismerős a történet. Nincs mit szépíteni: a hormonális fogamzásgátlásnak vannak mellékhatásai, de az esélyek nem olyan rosszak, mint gondolnád.

#injekció
2020.07.27.

Mi az a hormoninjekció?

A hormoninjekció a progeszteron nevű hormont tartalmazza, amelyet normális esetben a nőkben a petefészkek termelnek. Az injekcióban a hormon hosszan ható típusa található meg, amely a teherbeesés megelőzésére szolgál. Az injekciót a felkarba vagy fenékbe adják háromhavonta.

#fogamzásgátlás
2016.08.14.

Elhízást okozhatnak a hormonális fogamzásgátlók?

Te is hallhattad már, hogy a hormonális fogamzásgátló eszközök - például a fogamzásgátló tabletta, tapasz vagy injekció - hatására a lányok felszedhetnek néhány kilót. Ezeknek a szereknek valóban lehetnek mellékhatásaik, de használatuk nem jár feltétlenül elhízással!

#fájdalom
2016.05.22.

Fájdalom szex közben? Orvosolható!

Sok nő tapasztal szex közben fájdalmat, de kevesebben gondolják, hogy ez gyógyítható lenne. Holott számos olyan ok kiválthatja ezt a kellemetlen tünetet, amely orvosolható, így a nemi élet újra teljessé tehető.

#petting
2016.01.07.

Mi történik orgazmus közben?

A férfi és női szexuális reagálás fokozatai nagyon hasonlóak. Milyen út vezet az orgazmusig? Miért van az, hogy a nők látszólag nehezebben jutnak el az orgazmusig?

#fogamzásgátlás
2015.04.21.

Mennyire biztonságosak a hormonmentes fogamzásgátlók?

Számos egészségügyi oka lehet annak, ha egy nő a hormonmentes védekezést választja. Jó tudni tehát, melyik módszer mennyire hatékony - dr. Hintalan Albert, az Oxygen Nőgyógyászat szakorvosa az ún. Pearl-indexről beszélt.

#terhesség
2015.02.17.

Ha teherbe esett a barátnőd...

A szerelem gyönyörű dolog, és tiniként az ember mind a saját, mind pedig a másik testét próbálja megismerni és felfedezni. Ám mi történik akkor, ha a barátnőd közli, hogy teherbe esett? Mit tehet ilyenkor egy fiú? Mik a kötelezettségeid, jogaid?

#beszélgetés
2014.07.12.

Készülj fel szóban a szexre!

A legjobb tipp, ami adható azoknak, akik késleltetni akarják a szexuális élet elkezdését – de nem tudják, hogyan álljanak ellen a kísértésnek –, hogy legyenek felkészültek.