Vágyak, hormon

#Vágyak #hormon

26 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Diabétesz és a fogamzásgátlók
#stressz
2022.10.11.

Diabétesz és a fogamzásgátlók

A diabétesz és a fogamzásgátló tabletták között közvetlen összefüggés lehet, éppen ezért csak szigorú orvosi ellenőrzés mellett szedhetnek cukorbetegek tablettát.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?
#terhességi teszt
2022.08.22.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?

Amennyiben biztos eredményt akarsz a terhességi teszten látni, nem mindegy, hogy mikor csinálod meg a tesztet. Ha túl korán használod, az akár félre is vezethet. Cikkünk ebben segíthet.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2022.05.25.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

A terhesség első 15 jele
#terhesség
2022.05.17.

A terhesség első 15 jele

Tudnod kell, hogy a terhesség legkorábbi jelei közül sok nagyon hasonlít a premenstruációs (menstruációt megelőző) szindróma tüneteihez. Ezért hiába próbálják – főleg a nemi életet éppen megkezdő fiatalok – tünetek alapján megjósolni, teherbe estek-e vagy sem, ezt nem lehet!! Sok várandós nő számol be enyhe alhasi görcsökről, nyomásérzésről és a mellek érzékennyé válásáról.

A hüvelygyűrű használata, működése
#hüvelygyűrű
2022.05.02.

A hüvelygyűrű használata, működése

A hüvelygyűrű egy puha, rugalmas, fánk alakú, nagyjából 5 centiméter átmérőjű gyűrű, amelyet a hüvelybe helyeznek fel. Mire jó és hogyan használható?

#fogamzásgátló
2022.03.27.

Elhízhatsz a fogamzásgátlótól?

Hagytad már abba a tabletta szedését, csak mert az egyik barátnőd azt mondta, hogy az unokatestvére elhízott tőle? Ismerős a történet. Nincs mit szépíteni: a hormonális fogamzásgátlásnak vannak mellékhatásai, de az esélyek nem olyan rosszak, mint gondolnád.

#injekció
2020.07.27.

Mi az a hormoninjekció?

A hormoninjekció a progeszteron nevű hormont tartalmazza, amelyet normális esetben a nőkben a petefészkek termelnek. Az injekcióban a hormon hosszan ható típusa található meg, amely a teherbeesés megelőzésére szolgál. Az injekciót a felkarba vagy fenékbe adják háromhavonta.

#fogamzásgátlás
2016.09.26.

Fogamzásgátlás? Vizsgáltasd ki magad előtte!

A számos fogamzásgátlási lehetőség ma már lehetővé teszi, hogy a módszer kiválasztásához figyelembe vegyük a kort, az egészségi állapotot, és a rizikófaktorokat. A döntés előtti kivizsgálás jelentőségéről dr. Demjén László, nőgyógyász beszélt. Szeptember 26. a fogamzásgátlás világnapja.

#fogamzásgátlás
2016.08.14.

Elhízást okozhatnak a hormonális fogamzásgátlók?

Te is hallhattad már, hogy a hormonális fogamzásgátló eszközök - például a fogamzásgátló tabletta, tapasz vagy injekció - hatására a lányok felszedhetnek néhány kilót. Ezeknek a szereknek valóban lehetnek mellékhatásaik, de használatuk nem jár feltétlenül elhízással!

#fájdalom
2016.05.22.

Fájdalom szex közben? Orvosolható!

Sok nő tapasztal szex közben fájdalmat, de kevesebben gondolják, hogy ez gyógyítható lenne. Holott számos olyan ok kiválthatja ezt a kellemetlen tünetet, amely orvosolható, így a nemi élet újra teljessé tehető.

#petting
2016.01.07.

Mi történik orgazmus közben?

A férfi és női szexuális reagálás fokozatai nagyon hasonlóak. Milyen út vezet az orgazmusig? Miért van az, hogy a nők látszólag nehezebben jutnak el az orgazmusig?