szex
#Vágyak

2009 szexuális érdekességei

2009.12.31.
2 perces olvasási idő

Ahogy a 2009-es év a végéhez közeledik, ideje összegezni a tanulságokat, melyeket ez év alatt szereztünk. Íme néhány érdekesség, melyeket tudományos kutatások igazoltak.

1. A fiatalok korán kezdik a pornófilm nézést

Egy pornográfiával túfűtött világban meglepő lenne, hogyha ennek az állításnak az ellenkezője lenne igaz. Ezt a „megdöbbentő” tényt az ausztráliai bűnügyi hivatal jelentette ki hivatalosan, felhívva a figyelmet arra, hogy a 16-17 éves fiúk 84%-a néz pornót az interneten keresztül. Ez összehasonlítva a lányok arányával- ami csupán 60% elég furcsa.

2. A tinik, és a fiatal nők körében egyre növekszik az abortuszok száma

Az Angliai Egészségügyi Minisztérium felmérése szerint az országban 20,247 abortusz történt a 25 év alatti nőkön, beleértve a tiniket is. A kimutatások szerint egyre gyakoribb a visszaeső abortuszok száma is. Meglepő, hogy a fiatalok nincsenek megfelelően felvilágosítva a szexualitással kapcsolatban. Szerencsére manapság minden kormány bevezetett egy olyan programot, melyben az összes általános – és középiskolában megfelelő felvilágosítást kapnak a tinik.

3. A stressz kapcsolatban áll a szexuális rendellenességekkel

Kérdezz meg bárkit, aki bármilyen fajta szexuális rendellenességben szenved, azt fogja válaszolni, hogy ez a stressz miatt van. A Kaliforniai Berkeley egyetemen úgy döntöttek, hogy tudományosan is igazolják ezt a feltevést. A tudósok rájöttek arra, hogy az úgynevezett feszültséghormonok gátolják a test bizonyos funkcióit, azaz a szexuális teljesítő képességet is.

4. Kapcsolat a tini lányok súlya és a kockázatos szexuális viselkedés között

A kutatók a Pittsburghi egyetemen megerősítették, hogy azok a szexuálisan aktív túlsúlyos lányok - vagyis akik azt gondolják magukról hogy túlsúlyosak - és azok akik a normális súly alatt vannak, ritkábban használnak óvszert mint azok a lányok, akiknek normális a testsúlyuk. Tekintettel arra, hogy az énkép és a testsúly szoros összefüggésben áll egymással, nagy hatással van az ember kapcsolataira és szexuális viselkedésre. Habár a kutatások igazolják ezt a feltevést, megjegyzik, hogy ez inkább egyéntől függ, mintsem a testsúlytól.

5. A szülői felvilágosítás túl későn érkezik

Bármilyen témáról, ami kínos vagy rossz érzést kelt, sokszor könnyedén elhalasztjuk a beszélgetést. Hogyha a szülőknek a szexről kell beszélniük a gyermekeikkel, akkor ez a feltevés fokozottan érvényes. Így hát nem csoda, hogy a gyermekek 40%-a már „tisztában” van a szexualitás fogalmáról jóval a szülői felvilágosítás előtt. Ezzel az a baj, hogy a fiatalok későn értesülnek a szex veszélyeiről, a nemi betegségekről és a nem kívánt terhesség elkerülésének lehetőségeiről. Szakértők szerint ez a tény nem túlságosan meglepő, hiszen a fiatalok szinte már óvodás korban találkoznak a szexuális fogalmakkal, a vulgáris nyelvhasználattal.

6. A szexuális tartalmú zeneszövegek hatással vannak a tinik szexuális szokásaira

Szintén egy tanulmány igazolta, hogy a szexuális tartalommal túlfűtött zenék kétszer akkora vágyat keltenek a szexre a fiatalok körében, mint egyébként. Ez valljuk be, nem is olyan meglepő, hiszen ebben a korban e két dolog: a zene és a szex iránti érdeklődés fokozottan jellemző, így hát ha a kettő kombinációjáról van szó, az biztosan nagy hatással van a tinikre.

7. A pénztárca vastagsága számít

A nők a pénzük miatt vannak együtt a férfiakkal – komolyan? A Newcastle-i Egyetemen a kutatok meglehetősen érdekes következtetésre jutottak. A nők nagyobb szexuális gyönyört éreznek azon férfiak iránt, akik jobban keresnek. A kutatás szerint a női orgazmus szoros kapcsolatban áll a pénztárca méretével.

(G. V.; Forrás: Fox News)