szex
#Vágyak

15 évesen túl fiatal vagyok még a szexhez?

2021.04.17.
1 perces olvasási idő

Ez a kérdés sok fiatal fejében megfordul. A legtöbb felnőtt azt válaszolná, hogy még rengeteg időd van, ne siesd el, túl fiatal vagy hozzá.

Ám az, hogy készen állsz-e a szexre, az sokkal több tényezőn múlik, mint csupán az életkorodon. Sok tényezőt kell átgondolnod ahhoz, hogy válaszolhass a kérdésre. A pároddal megbeszéltétek, hogy miért szeretnétek szexelni? Hogy mit vártok tőle? Hogy milyen félelmeitek és aggodalmaitok vannak vele kapcsolatban? Hogy milyen lesz szerintetek? Hogy a szex ugyanazt jelenti-e mindkettőtök számára?

A döntésetekről beszéltetek már a szülőkkel is, esetleg egy másik felnőttel, akiben megbíztok? Tegyél fel magadnak is egy kérdést – miért szeretnél szexelni? Azért, mert a partneredet szeretnéd boldoggá tenni? Vagy elérni, hogy beléd szeressen? Így érettebbnek éreznéd magadat?

Vagy csak azért szeretnéd, mert mindenki más is csinálja? Ezek magukban mind elég rossz okok ahhoz, hogy elkezdj szexuális életet élni. A szex magában sajnos nem okozhat szerelmet, vagy nem is fokozhatja azt. Nem leszel tőle idősebb sem, és az sem igaz, hogy mindenki csinálja.

Sőt, nemzetközi kutatások szerint a 15 évesek 70%-a még mindig szűz. Itt van pár dolog, amit mindenképpen meg kell tenned ahhoz, hogy készen álljatok az első együttlétre. Beszélgessetek őszintén a kapcsolatotokról, a szexről, az elvárásaitokról és az érzelmeitekről.

Gondoskodjatok a megfelelő védelemről is, hogy minden biztonságosan és felelősségteljesen történhessen. Ha ezen dolgok bármelyikétől tartasz, akkor még nem állsz készen. De minek is sietni? Fiatal vagy, és még előtted az élet. Várj addig, amíg nem lesz minden tökéletes számodra – hidd el, te leszel a legboldogabb, ha minden úgy történhet majd, ahogy szeretnéd.

Gy. A. (sexetc.com)