beszélgetés
#Vágyak

Készülj fel szóban a szexre!

2014.07.12.
2 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

A legjobb tipp, ami adható azoknak, akik késleltetni akarják a szexuális élet elkezdését – de nem tudják, hogyan álljanak ellen a kísértésnek –, hogy legyenek felkészültek.

Tanulj meg nemet mondani!

Állj elébe az akadályoknak, melyek felboríthatják a dolgokat benned, és készíts egy szilárd tervet, hogyan kezeld őket! A felkészülés a kulcsa mindennek!

A terv kezdődhet olyan egyszerű dolgokkal, mint hogy hogyan mondj nemet, ha felhozódik a téma („Ez annyira jó lenne, de én nem szeretném elkapkodni.”), de elgondolkozhatsz a trükkösebb dolgokon is, mint például hogyan hűtsd le magatokat, még mielőtt elkezdenétek komolyabb irány felé haladni. Gondolkozz azon, hogy mit fogsz mondani és gyakorold be!

Hogy mit és hogyan is kellene mondanod? A legtöbb esetben az őszinteség a legjobb út. Határozottan és őszintén mondd meg neki, hogy még egy ideig nem tervezel belemenni a szexbe, amire elég sok indokod van. Néha azonban egyszerűbb néhány extra indokot, kifogást kitalálni, hogy könnyítsünk a helyzetünkön. Egy lány például azt mondta a barátjának, hogy a szülei vesznek neki egy kocsit, ha a diplomájáig szűz marad. Ez valójában nem volt igaz, de így tudott valamivel védekezni. Amikor a fiú rájött, hogy a lány számára fontosabb a kocsi, mint ő, tiszteletben tartotta a kívánságát.szerelem

Helyezd magadat előtérbe!

A különböző helyzetek alapos átgondolása segít majd gyors, határozott és magabiztos módon kezelni őket, ha előjönnek az életben. Ha a válaszok és az indokok már megvannak a fejedben, akkor elkerülheted a pillanat hevében támadt idegességet és bizonytalanságot.

Egy másik jó tipp: Írd fel a céljaidat és az elveidet. Elveid, értékeid ismerése és a célok kitűzése rendkívül fontos. Talán ezeknek a céloknak és elveknek semmi közük a szexhez – mondjuk meg akarod óvni a világot a globális felmelegedéstől és fel akarod találni a környezetbarát üzemanyagot, esetleg te akarsz lenni az első női elnök. Akármi is legyen a célod, amikor leírod őket és meghatározod a felé tett lépéseket, akkor rá fogsz ébredni, hogy megkockáztatni egy fiatalkori terhességet vagy beszerezni egy szexuális úton terjedő betegséget nem illik az általad felvázolt képbe.

Előnyök és hátrányok

Szintén ajánlatos készíteni egy olyan listát, amelyben összeírod a szüzesség elvesztésének lehetséges jó és rossz következményeit. A dolgokat fekete-fehérben nézve talán tisztázódik magadban néhány kérdés. Ha a negatív dolgok fölénybe kerülnek, akkor valószínűleg jobb, ha nem teszed meg.

Végül, gondolj bele, hogy a sikerek elérése rajtad áll – egyes egyedül rajtad. Ez igaz a szerelemben, az életcélokban és a szexuális életedben meghozott döntésekben is. Még ha valójában nem is vagy felnőtt, kamaszként is van egy kis hatalmad. Megvan a lehetőséged, hogy eldöntsd, hogyan viselkedsz, mit teszel és mit nem. A legtöbb esetben senki nem kényszerít olyan dologra, amit nem akarsz megtenni. Ennek hátránya viszont, hogy saját sikereidért és kudarcaidért csakis te vagy a felelős. Hibák elkövetése a felnőtté válás szerves része, melyek majd fontos tapasztalatokkal látnak el téged. Csak próbálj ne beleesni ugyanazokba a hibákba kétszer vagy többször. És ez az, ami végső soron meghatározza egy ember végső sikerét. Nem az számít, hogy hova jutottál, hanem, hogy mennyit tettél meg értük!

(MMI)

Kapcsolódó cikkek