Suli, munka, vizsga

#Suli, munka #vizsga

90 db cikk a témában

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#okos
2020.10.19.

Így növeld a teljesítményedet napról napra

Mindnyájan szeretnénk okosabbak lenni, így ahelyett, hogy a genetikát okolnád, próbáld ki az általunk javasolt 5 módszert, amivel fejlesztheted a teljesítményedet. Egyszerűek, mókásak és egyikük még a TV nézést is magába foglalja.

#érettségi 2016
2020.05.29.

Pszichológiai alapú trükkök a sikeres vizsgákért

A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek szintén befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. Íme, néhány nagyszerű pszichés trükk, ami segít a tanulásban.

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#érettségi
2020.05.01.

5 módszer, amivel lenyugtathatod magad az érettségi előtt

Ott ülni az érettségin – nem túl élvezetes. Készülni az érettségire – talán még kevésbé élvezetes. Itt van az öt leggyakoribb stresszt kiváltó tényező az érettségi előtt álló diákoknál, és a megoldás mindegyikre.

#lámpaláz
2020.04.24.

Tippek, hogyan győzd le a lámpalázat

A legtöbb ember retteg, amikor nyilvánosság előtt szerepelnie kell. A tapasztalt végzős diákokat, sőt még a professzorokat sem kíméli a lámpalázas feszültség. Mit lehet tenni ellene?

#gólyatábor
2019.08.24.

Tilos dolgok az egyetem első évében

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek. - olvasható az eduline.hu-n.

#vizsga
2019.06.01.

Jönnek a szóbelik: így csökkentsd a vizsgastresszt

Nyakunkon a szóbeli érettségi, az egyetemi záróvizsgák és év végi megpróbáltatások időszaka - tanulás közben pedig hajlamosak vagyunk túl sokat idegeskedni. Hogyan enyhíthetjük a stresszt tanulás és a dolgozatírások, vizsgák közben? Összegyűjtöttük a 10 leghatásosabb módszert.

#tanulás
2019.05.17.

Különleges tanulási trükkök érettségizőknek

Már javában tart az érettségi, valaki még az utolsó pillanatokban is tanul a következő vizsgára. Persze minden perc számít. Hogyan véssünk be valamit hatékonyan az agyunkba? Tanácsok a felkészüléshez.

#érettségi
2019.05.05.

Szóbeli érettségire fel

Pár hét és végre az ország legfiatalabb felnőttjei túl lesznek az érettségi megmérettetésein. Hogyan használjuk ki az időnket? Hogyan készüljünk a szóbelire? Ne csináljunk mást csak egész álló nap magoljunk? Ugyan dehogy! Lássuk, mit kell tenni a hatékony tanuláshoz!

#matek
2018.01.05.

Matek + rágógumi = jobb jegy?

A rágógumi a tanárokat ugyan az őrületbe kergeti, ám egy új kutatás eredménye szerint javítja a teljesítőképességeket. A cukormentes rágógumi óra alatti, dolgozat- illetve házi feladat írás közbeni rágása jelentősen csökkenti a stresszt, ezáltal növeli a koncentrációs készséget, így a rágózó diákok jobban teljesítenek.

#puskázás
2017.06.09.

Börtönbüntetés puskázásért?

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedéseket rendeltek el a csalások elkerülésére az egyetemi felvételik során Kínában, ahol 9,4 millió diák szerdán kezdte meg a gaokaót, a központi felvételi vizsgákat.

#vizsga
2017.06.01.

A vizsga előtti napokban...

Hogyan lehet a szervezetünket felkészíteni egy nagyobb megpróbáltatás, például nyelvvizsga vagy az év végi hajtás előtt? Milyen ételeket javasolt enni, hogy formában tartsuk az agyunkat?

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások
#matek érettségi 2017
2017.05.10.

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Nyilvánosságra hozták a matematika írásbeli vizsga feladatlapjait, illetve javítási útmutatóit. Cikkünkből megtudhatod, mik voltak a helyes válaszok és infókat olvashatsz a vizsga menetéről.