Suli, munka, suli

#Suli, munka #suli

375 db cikk a témában

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#karácsony
2020.12.24.

Karácsony ünnepének története

Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik meg ezekben a napokban. A karácsonyt, amelynek latin neve Nativitatis Domini, Natalis Domini (Az Úr születése), a nyugati kereszténység december 25-én, a keleti január 7-én tartja.

#okos
2020.10.19.

Így növeld a teljesítményedet napról napra

Mindnyájan szeretnénk okosabbak lenni, így ahelyett, hogy a genetikát okolnád, próbáld ki az általunk javasolt 5 módszert, amivel fejlesztheted a teljesítményedet. Egyszerűek, mókásak és egyikük még a TV nézést is magába foglalja.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#iskola
2020.09.17.

5 tipp, hogy könnyebben visszarázódj az iskolapadba

A világjárvány mindenkit váratlanul ért, így az oktatásban résztvevő tanárokat, diákokat egyaránt új kihívások elé állította. A középiskolák, a főiskolák vagy az egyetemek bezárták a kapuikat a hallgatók előtt, így gátolva a koronavírus terjedését. Először még sokan örültek a hirtelen jött szabadságnak, de egy-két hét múlva már tapasztalhatták az iskolabezárások árnyoldalait. Távol maradni a megszokott közösségtől, a barátoktól frusztráló, és az ismeretek elsajátítása is nehezebb az oktatóval való személyes kapcsolat nélkül. (X)

#iskolaőr
2020.09.01.

Képzett iskolaőrökkel indulhat az új tanév

Maruzsa János, köznevelésért felelős államtitkár, korábban úgy fogalmazott: „Az iskolaőr több mint egy portás, de kevesebb, mint egy rendőr.” Kiemelte azt is, hogy a 491 hazai iskolában feladatot vállaló, szakmai képzésben részesült iskolaőrök, csak az adott intézmény területén történő rendbontásba avatkozhatnak, s nyújthatnak segítséget. Ez érvényes arra az esetre, ha tanulók pedagógust bántalmaznak, sértegetnek, provokálnak, és akkor is, ha a diákok egymással kerülnek verekedésbe, konfliktusba. Jogosítványuk kiterjed arra a helyzetre is, ha bármely szülő önkényesen kívánja gyakorolni agresszív, bántalmazó viselkedését egy, vagy több diákkal, tanárokkal, a az iskola bármely dolgozójával szemben.

#érettségi 2016
2020.05.29.

Pszichológiai alapú trükkök a sikeres vizsgákért

A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek szintén befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. Íme, néhány nagyszerű pszichés trükk, ami segít a tanulásban.

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#képregény
2020.04.21.

Képregénnyel csak nyerhetsz!

A képregények minden korosztályt szórakoztatnak, de amit nem mindenki gondol: segíthetnek kezelni depressziót, poszttraumás stressz-zavart és szorongást is. És ami a hab a tortán: most még értékes ajándékokat is lehet nyerni vele!

#kávé
2020.04.14.

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok… Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt?

#iskolatáska
2020.02.28.

Könnyíts az iskolatáskán!

A te pakkodban mi van? Könyvek, telefon, ivóvíz, tornacipő, tornaruha, házi feladat, hangszer? Vagy még valami más is? Ne járj görnyedezve egész nap!