Suli, munka, suli

#Suli, munka #suli

376 db cikk a témában

#tanul
2019.05.01.

23 tipp a gyorsabb tanuláshoz

Legyen szó egy új tananyag vagy nyelv elsajátításáról, az elménk folyamatosan új információt szív fel, minden nap tanulunk valamit. Egy kis karbantartással az elméd borotvaélessé válhat, és kész lesz bármilyen kihívással megbirkózni, és magáévá tenni az új információt. Tartsd az elméd csúcsformában, és kövesd tippjeinket!

#érettségi
2019.04.27.

Érettségi: siker vagy kudarc?

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?

#felső tagozat
2019.03.21.

5 készség, amire minden felsősnek szüksége van

A felső tagozat egy diák tanulmányainak egyik legfontosabb része. Itt már elengedhetetlenek a megfelelő tanulási készségek a sikeres tanulmányok érdekében. Akár úgy is tekinthetsz a felső tagozatra, mint a gyakorlásra egy nagy játszma a középiskolai megmérettetés előtt.

#tanulás
2019.03.08.

6 lépés a könnyebb tanulásért

Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is. Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.

#Dél-Korea
2019.01.02.

Dél-Korea diákszemmel

A mai napig nem hiszem el, hogy Dél-Koreában jártam. A világ másik részén és egy teljesen másik világban. A nyíregyházi Cantemus kórus tagjaként azon szerencsések közé választottak, akik 2 fantasztikus hetet tölthettek el Koreában.

#jó osztályzat
2018.12.30.

Tanulási trükkök, amikkel garantáltan 5-öst kapsz

A vizsgaidőszak már a nyakadon van. A lehető legjobb jegyeket kell szerezned, de fogalmad sincs, hogyan tanulj meg mindent úgy, hogy ne felejtsd el? Mi a legjobb módszer, anélkül, hogy tönkretennéd magad a hajtásban? Íme, néhány tipp, amivel garantáltan 5-öst szerezhetsz!

#kollégium
2017.09.22.

6 túlélő tipp a kolis élethez

Kollégista lettél? Ez izgalmas év lesz számodra, hiszen folytatod az utad a felnőttek világába: beiratkoztál az egyetemre, hogy diplomát szerezz, munkát találj, és függetlenné válj, hogy meg tudj állni a lábadon anélkül, hogy könyörögni kelljen Anyának és Apának egy kis zsebpénzért. De felmerülhet benned a kérdés: hogyan fogom túlélni egy idegennel egy szobában? Íme, itt van néhány tipp, amivel túlélheted a kollégiumi életet.

#felvételi
2017.09.13.

Egyetem: hogyan küzdd le a honvágyad?

Elköszöntél a szüleidtől, a kutyádtól, a legjobb barátodtól, hogy az életed egy teljesen új szakaszát elkezdhesd. Most rajtad áll, hogy mit kezdesz a szabadságoddal, és milyen életet alakítasz ki magadnak az új környezetben.

#iskola
2017.08.31.

Ismét a suliban: hogyan vészeld át az első napokat?

Egy egész nyár után, amit alvással és neked tetsző dolgokkal tölthettél az iskola csengője vészesen kiábrándító és kellemetlen lehet. Akár egy ideges újonc vagy, akár egy tapasztalt felsőbb éves, szembe kell nézned az iskolával és a velejáró bonyodalmakkal – új osztálytársak, új tanárok, új tantárgyak, új szokások.

#házi feladat
2017.08.17.

Ez a világ legjobb házi feladata!

El tudják képzelni, hogy a csillaghullás nézése házi feladat legyen? Vagy épp a nevetés? Pedig a tardosi Fekete Lajos Általános Iskolában pont ilyen feladatokat kaptak nyárra Hédi Katalin tanítványai.- olvasható a kemma-hu-n.

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.

#vizsga
2017.06.01.

A vizsga előtti napokban...

Hogyan lehet a szervezetünket felkészíteni egy nagyobb megpróbáltatás, például nyelvvizsga, érettségi vagy az év végi hajtás előtt? Milyen ételeket javasolt enni, hogy formában tartsuk az agyunkat?