Suli, munka, suli

#Suli, munka #suli

376 db cikk a témában

#történelem érettségi
2017.05.11.

Történelem érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi történelem vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#osztálykirándulás
2017.04.04.

Milyen lenne az osztálykirándulás, ha a tanulók szerveznék?

Nem tagadom, egy osztályfőnöknek sincs könnyű dolga, amikor elérkezik az osztálykirándulások szervezésének ideje. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni, hogy mindenkinek megfeleljen a „nagy utazás”, és hogy lehetőleg egy diák se a szája húzogatásával vagy dögunalomban töltse a kirándulásra kijelölt napokat. - olvasható az nlfafe.hu-n.

#főiskolai felvételi
2017.03.28.

Így szerezheted meg a legtöbb pontot a felvételin!

Idén felvételiztek egyetemre-főiskolára, ezért szeretnétek minél több pontot gyűjteni? Az Eduline utánajárt, hány pontot ér a nyelvtudás, hogyan érdemes taktikázni az emelt szintű érettségivel és a nyelvvizsgával, és meddig kell megszerezni a nyelvvizsga-bizonyítványt ahhoz, hogy pluszpontokat kapjatok érte.

#felvételi
2017.02.10.

Felvételizők! Hamarosan lejár a jelentkezési határidő!

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok. - olvasható az eduline.hu-n.

#IQ
2017.02.09.

IQ - A fiúk tényleg okosabbak?

A kérdés már régóta sokakat foglalkoztat: a férfiak tényleg okosabbak a nőknél? A válasz: nem, de meg vannak győződve ennek ellenkezőjéről. A férfiak egója gyakran sokkal nagyobb, mint a tényleges IQ-ja. Meglepő azonban, hogy mi a nők véleménye a férfiak intelligenciájáról.

#rossz jegy
2016.10.31.

Tippek az őszi szünetre, ha rosszak a jegyeid

A legrosszabb dolgok egyike, amikor minden igyekezeted ellenére kudarcot vallasz. Hiába tanulsz órákon át, mégis rosszak a jegyeid? Lehet, hogy valamit nem jól csinálsz. Ideje felülvizsgálni a tanulási szokásaidat, s az eredmény biztosan nem marad el! Készülj fel a szünetben, és bizonyítsd be, hogy meg tudod csinálni!

#nyelv
2016.10.21.

Tanulj nyelvet gyorsan!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy nyelveket tanulni hosszú és fáradságos munka, és emiatt mindig csak halogattad a nyelvtanulást, akkor a következő tippektől majd biztosan megjön a kedved hozzá!

#iskola
2016.09.04.

Szeptembertől kevesebb a szabadidőd?

Néhány napja elkezdődött az iskola, lassan vissza kell szokni az iskolai napirendhez. Első nekifutásra szokatlan lehet a nagy váltás: kevesebb szabadidő, több kötelesség.

#iskola
2016.09.01.

Lehet szeretni a szeptemberi iskolakezdést?

Általában kétféleképpen szoktunk hozzáállni a szeptemberi tanévkezdéshez: egyesek örülnek neki, mások azt érzik, hogy vége a boldog, nyugodt időknek. Lássuk, miért szeretheti valaki ezt az időszakot?

#iskola
2016.08.30.

Iskolakezdés: kedvcsináló az új tanévhez

Vége a nyárnak, ideje megbarátkozni a gondolattal: kezdődik az új tanév. Ezzel a cikkel segítünk ráhangolódni a suli-hangulatra, hogy az első napod kellemesen teljen.