Suli, munka, suli

#Suli, munka #suli

375 db cikk a témában

#diák
2020.02.25.

Diákok és tanárok harca a középiskolában

A diákok legnagyobb problémája, amikor középiskolába kerülnek az, hogy hogyan feleljenek meg a különböző tanárok elvárásainak. Egyes tanárok komoly stresszt okozhatnak a diákoknak a rossz jegyekkel vagy a teljesíthetetlen elvárásokkal. Foglalkozzunk a kérdéssel néhány gondolat erejéig.

#idegesítő
2020.02.11.

Olyan idegesítő, hogy...

Mindenki tudna válaszolni erre: mi idegesítő a másik nemben? Nos, hosszú kutatások rövid summázata következik most. Ha van saját javaslatod, egészíts ki a felsorolást.

#cél
2020.02.06.

Továbbtanulás: így szűkítsd az egyetemek listáját

Nem könnyű leszűkíteni azoknak az egyetemeknek a listáját, amelyekre jelentkezni akarsz. A szakértők azt tanácsolják, hogy legfeljebb 5-8 egyetemre érdemes jelentkezni, ennél többre általában nincs értelme.

#stréber
2020.01.22.

Stréber vagyok, furcsán érzem magam miatta

Kilencedik osztályos vagyok, és néha megfogalmazhatatlanul furcsa érzéseim vannak. Egész félévben rengeteget tanultam, szinte mindent, amit lehetett. A jegyeim ezért nem olyan rosszak, egy-két négyesem van. Mindezt egy célért tettem: hogy ösztöndíjat kapjak.

#mobil
2020.01.06.

Telefonos etikett

A mobiltelefon az életünk részévé vált, méghozzá nagyon is. Valld be, te sem érzed jól magadat, ha véletlenül otthon hagyod, esetleg még visszafordulni is képes vagy érte. Szóval a mindennapjaidban fontos szerepet tölt be, ezzel így van mindenki. De vajon jól ismerjük a telefonos etikettet, és alkalmazzuk is?

#tanulás
2019.11.29.

Nem csak legenda! Alvás közben is tanulunk

Bármilyen meglepő, az agyad alvás közben is teljes gőzzel dolgozik. A tanulás szempontjából a mélyalvás szakasza tűnik döntő jelentőségűnek – állapította meg egy tanulmány.

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.

#gólyatábor
2019.08.24.

Tilos dolgok az egyetem első évében

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek. - olvasható az eduline.hu-n.

#nyár
2019.07.11.

Tippek fesztiválozóknak

Idén is rengeteg lehetőségünk van mindenféle fesztiválra menni, hiszen még javában tombol a fesztivál-szezon. Tippjeinkkel biztosan feledhetetlen, gondtalan élmény lesz!

#vizsga
2019.06.01.

Jönnek a szóbelik: így csökkentsd a vizsgastresszt

Nyakunkon a szóbeli érettségi, az egyetemi záróvizsgák és év végi megpróbáltatások időszaka - tanulás közben pedig hajlamosak vagyunk túl sokat idegeskedni. Hogyan enyhíthetjük a stresszt tanulás és a dolgozatírások, vizsgák közben? Összegyűjtöttük a 10 leghatásosabb módszert.

#tanulás
2019.05.17.

Különleges tanulási trükkök érettségizőknek

Már javában tart az érettségi, valaki még az utolsó pillanatokban is tanul a következő vizsgára. Persze minden perc számít. Hogyan véssünk be valamit hatékonyan az agyunkba? Tanácsok a felkészüléshez.

#érettségi
2019.05.05.

Szóbeli érettségire fel

Pár hét és végre az ország legfiatalabb felnőttjei túl lesznek az érettségi megmérettetésein. Hogyan használjuk ki az időnket? Hogyan készüljünk a szóbelire? Ne csináljunk mást csak egész álló nap magoljunk? Ugyan dehogy! Lássuk, mit kell tenni a hatékony tanuláshoz!

#tanul
2019.05.01.

23 tipp a gyorsabb tanuláshoz

Legyen szó egy új tananyag vagy nyelv elsajátításáról, az elménk folyamatosan új információt szív fel, minden nap tanulunk valamit. Egy kis karbantartással az elméd borotvaélessé válhat, és kész lesz bármilyen kihívással megbirkózni, és magáévá tenni az új információt. Tartsd az elméd csúcsformában, és kövesd tippjeinket!

#érettségi
2019.04.27.

Érettségi: siker vagy kudarc?

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?