pótfelvételi 2017
#Suli, munka

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

2017.07.28.
1 perces olvasási idő

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

Hogyan lehet fellebbezni a felvételi eredmény ellen?

A diákok a besorolási döntés ellen a közléstől számított 15 napon belül élhetnek jogorvoslattal. A fellebbezést a www.felvi.hu-n a kérvénytárból letölthető jogorvoslati kérelemmel az emberi erőforrások miniszterének címezve, de az első fokon eljáró Oktatási Hivatal címére kell beküldeni. A jogorvoslat során azok a dokumentumok vehetők figyelembe, amelyeket a jelentkező az általános felvételi eljárásban határidőre csatolt a jelentkezéséhez.

Kik jelentkezhetnek pótfelvételire?

Fontos szabály, hogy a pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik az idei általános felvételi eljárásra egyáltalán nem jelentkeztek, vagy egyetlen szakra sem kerültek be.

Vagyis abban az esetben nem próbálkozhattok a pótfelvételin, ha bejutottatok például a negyedik helyen megjelölt szakra, de meggondoltátok magatokat, és mégsem oda szeretnétek beiratkozni.

TIPP! Mi a teendő, ha nem vettek fel?

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezés július 28-án kezdődik, és augusztus 7-ig tart. Fontos, hogy ez a dátum egyben az e-felvételi hitelesítési határideje is, hiszen a pótfelvételi online formában zajlik.

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezésedet kizárólag online, a felvi honlapján elérhető e-felvételin tudtok. A jelentkezés kizárólag hitelesítéssel együtt érvényes, a hitelesítő adatlapot az alábbi címre kell beküldeni: Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220.

Milyen képzési formákra lehet jelentkezni? Van állami ösztöndíjas hely is?

A pótfelvételiben csak önköltséges helyeket hirdetnek meg, így nem lehet álllami helyre pályázni.

Hány szakot jelölhetek meg?

Egyet. A pótfelvételin fontos, hogy csak egy intézménybe és egy képzésre tudsz jelentkezni.

Mikor hirdetik ki a pontokat?

Ebben az eljárásban egy újabb fontos dátumot kell megjegyezni: 2017. augusztus 25., ugyanis ekkor van a ponthatárhúzás.

(Eduline)