Suli, munka, kiközösítés

#Suli, munka #kiközösítés

21 db cikk a témában

#zaklatás
2011.06.17.

Már rettegsz a következő tanévtől?

A tanév végével szinte minden diák örül annak, hogy többet nem kell tanulnia, gürcölnie. Mások annak örülnek, hogy végre nyaralhatnak, a Balatonban megmártózhatnak. És megint mások annak örülnek, hogy megszabadultak az osztálytársaiktól…

#zaklatás
2011.05.07.

Bajos csajok a suliban

A középiskola komoly kihívás lehet sok lány számára. Ebben az életkorban nagyon nehéz beilleszkedni.

#beilleszkedés
2011.03.29.

Beilleszkedési tippek

A beilleszkedési vágy mindenkiben él, hiszen kívülállónak lenni, a sorból kilógni majdnem egyet jelent a magányossággal. Nehéz azonban megtalálni az arany középutat személyiségünk megtartása és a közösségnek való megfelelés között.

#zaklatás
2011.03.25.

Öngyilkos lett az iskolai zaklatás áldozata

Egy 14 éves lány fölakasztotta magát a temetőben, mert osztálytársai folyamatosan zaklatták, kiközösítették őt. A szülők mit sem sejtettek az egészről, ráadásul a győri iskola pszichológusa sem észlelt depressziós tüneteket a tinin. Lássuk, mit tehetsz, ha valaki veszélyben van!

#barát
2010.06.22.

Baráti kapcsolatok, klikkek

A baráti kapcsolatok életünk fontos részei. A család is meghatározó közeg, de ez nem választott a szó mindennapi értelmében. A barátainkat választjuk: már az óvodában, a játszótéren is. Azért, mert jó együtt a másikkal, mert jól lehet játszani, próbálgatni önmagunkat, beszélgetni együtt mindenről.