Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

Hogy aludj jól vizsgák előtt?
#vizsga
2024.04.24.

Hogy aludj jól vizsgák előtt?

Vizsgák, dolgozatok előtt mindig elhangzik: aludd ki magad, egyél rendesen. Ám amikor az ember gyomrát elszorítja a félelem, és ugyanezen okokból aludni sem bír, hiszen az agya csak a vizsgán kattog, az alvás nem is olyan egyszerű.

Ha leblokkolsz dolgozat közben
#dolgozat
2024.04.16.

Ha leblokkolsz dolgozat közben

Ha már volt részed középiskolai tesztírásban, akkor azt is tudhatod, hogy olykor-olykor előfordulhat bárkivel, hogy kikapcsol az agya, lefagy a rendszer, és jön a pánik. Még a legjobb tanulókkal is megesik időnként!

A dolgozat ne legyen mumus többé!
#dolgozat
2024.04.03.

A dolgozat ne legyen mumus többé!

A középiskolai évek alatt egyszer minden tanuló életében eljön az a pont, amikor jelentkezik a dolgozatoktól, számonkérésektől való félelem. Ez nem azért történik, mert a dolgozatokban lenne félnivaló, hanem a legtöbb diáknak önbizalomhiánya van a felkészültségével kapcsolatban.

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?
#mesterséges intelligencia
2024.03.30.

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?

A mai fiatal generáció, noha napi szinten órákat tölt el a közösségi médiában, nem rendelkezik automatikusan mélyreható digitális ismeretekkel. Példaként, a 18-21 éves korosztály fele nem rendelkezik alapvető tudásháttérrel arról, hogy mi is pontosan a mesterséges intelligencia – említette meg a Digitális Stratégia egy felmérésében.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?
#diákmunka
2024.03.27.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?

Diákmunkát vállalni mindig izgalmas és tanulságos kihívás, ráadásul az anyagiakat tekintve is kifejezetten jól járhatunk. De hogyan is találjuk meg a számunkra ideális diákmunkát? Mi alapján válasszunk a cégek közül? Alábbi cikkünkben mutatjuk a legfontosabb tippeket a kereséshez! (x)

A hatékony tanulás kulcsa az ügyes jegyzetelés
#jegyzet
2024.03.20.

A hatékony tanulás kulcsa az ügyes jegyzetelés

Legjobb, ha a suliban töltött időt okosan használod fel. Ez azt jelenti, hogy érdemes odafigyelni és a hallottakat egy jól használható jegyzet formájában rögzíteni. Mitől jó egy jegyzet? Cikkünkből megtudhatod.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal
#tanulás
2024.03.18.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal

Természetes, hogy néha csak ahhoz van kedvünk, hogy pihenjünk az ágyban és TV-t nézzünk. Akárhogy is, ha a lustaságod már krónikus probléma és elvonja a figyelmedet a napi teendőidről és a céljaid eléréséről, akkor ez egy olyan probléma, amelyre minél hamarabb megoldást kell találnod.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros tiniknek
#szülő
2024.03.11.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros tiniknek

Vannak olyan ételek, amelyek ajánlottak a számodra, és olyanok, amelyeket jobb, ha elkerülsz. Cikkünkből mindenre megkapod a választ az ADHD-diétával kapcsolatban, valamint többet tudhatsz meg a diétáról, az étrend-kiegészítőkről, és azokról az ételekről, amelyek javíthatják a tüneteidet.

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?
#tanár
2024.03.05.

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?

Bejön neked az egyik tanárod? Ne aggódj, ez teljességgel normális, rengeteg tanuló megy ezen keresztül. A felnőttek sokkal érettebbek, mint a kortársaid, ez pedig vonzó lehet számodra. Ám nyilvánvalóan nem közeledhetsz feléjük. Akkor vajon hogyan küzdj meg ezzel az érzéssel?

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?
#tanár
2024.02.28.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?

Természetesen számodra is előnyös, ha jóban vagy a tanároddal, mert így sokkal kellemesebben telik az az idő, amit az osztályteremben töltesz. De vajon hogyan találhatod meg a közös hangot tanáraiddal?

Memóriatrükkök a hétköznapokra
#memória
2024.02.26.

Memóriatrükkök a hétköznapokra

Nem emlékszel hova raktad a szemüveged? Nem emlékszel az új osztálytársad nevére? Ilyenkor látszik, hogy mennyire sokféle dolgon jár az agyunk. Hogyan érheted el, hogy a fontos dolgok rögzüljenek az agyadban?

A diszkalkuláliáról
#diskalkulia
2024.02.19.

A diszkalkuláliáról

Sok gyereknek mindaddig nincsenek nehézségei, amíg általános iskola első osztályba kerülve nem szembesülnek a számok birodalmával. A tanulási zavar egyik típusában a diáknak nem okoz problémát az írás vagy az olvasás, annál komolyabb dilemmái adódnak, amikor matematikai példák értelmezésére, megoldására kerül sor.

36 kérdés a leendő karrieredről
#munka
2024.02.12.

36 kérdés a leendő karrieredről

Az élet rövid, és ennek körülbelül felét munkával töltjük. Ha nem olyasvalamivel foglalkozol, amit szeretsz, akkor az életedet jócskán megnehezítheted magadnak.

Kultúr-sokk
#idegen nxelv
2024.02.07.

Kultúr-sokk

A kultúr-sokk nem betegség, nem kóros állapot. Hétköznapi jelenség, amely akkor jelentkezik, amikor el kell hagyjuk megszokott környezetünket, s új, ismeretlen kulturális közegbe kerülünk, ahol tengernyi, egyszerre izgalmas és frusztráló újdonság vár ránk. Szomorúság, lehangoltság, idegesség érzése uralkodik el rajtunk, s szeretnénk mielőbb hazamenni. Jó hír, hogy ez az állapot nem tart örökké, valahogyan tehát át kell vészelni a nehéz időszakot. Mit tehetsz, hogy könnyebben beilleszkedj?