Suli, munka, dolgozat

#Suli, munka #dolgozat

46 db cikk a témában

Hogyan osszam be az időmet?
#iskola
2023.04.08.

Hogyan osszam be az időmet?

Az iskola, a különórák és az egyéb találkozók torlódása nyomasztó lehet. Ám ha okosan osztod be az idődet, akkor sokkal rendszerezettebbek lehetnek a hétköznapjaid. Ígérjük, hogy pár tippünk követésével sokkal több szabadidődre tehetsz szert!

Mi értelme van a tanulásnak? Miért nincs kedvem tanulni?
#halogatás
2023.02.19.

Mi értelme van a tanulásnak? Miért nincs kedvem tanulni?

„Tanulj fiam, hogy ne legyél utcaseprő! Ha boldogulni akarsz az életben, tanulj sokat! Ilyen eredményekkel nem viszed semmire!” Sajnos sokszor halljuk ezeket a mondatokat a felnőttektől. A tananyag viszont unalmas, már az ajtóban toporog a hétvége, semmi sem visz rá, hogy elővedd a tankönyvet. Mit tegyél?

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt
#stressz
2022.05.11.

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt

A vizsgára készülés nem poén! Sőt, lehet nagyon problémás is. Néha az, ha nyomás alá kerül az ember, ösztönző lehet, de előbb vagy utóbb ez a nyomás elkezd stresszé alakulni, és így rossz dolgokat fog eredményezni. Íme, az 5 leggyakoribb stresszforrás és mindegyikre 1-1 megoldás.

Mi az a plágium?
#plágium
2021.11.19.

Mi az a plágium?

Krisz talált néhány jó dolgot a neten a cápákról készítendő házi dolgozatához. Fontosnak tartotta azt a bekezdést, amely elmagyarázza, hogy a legtöbb cápa mekkorára nő és mivel táplálkozik. Ezért ezt a részt átmásolta a beszámolójába...

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#lámpaláz
2020.04.24.

Tippek, hogyan győzd le a lámpalázat

A legtöbb ember retteg, amikor nyilvánosság előtt szerepelnie kell. A tapasztalt végzős diákokat, sőt még a professzorokat sem kíméli a lámpalázas feszültség. Mit lehet tenni ellene?

#házi feladat
2017.08.17.

Ez a világ legjobb házi feladata!

El tudják képzelni, hogy a csillaghullás nézése házi feladat legyen? Vagy épp a nevetés? Pedig a tardosi Fekete Lajos Általános Iskolában pont ilyen feladatokat kaptak nyárra Hédi Katalin tanítványai.- olvasható a kemma-hu-n.

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.

#puskázás
2017.06.09.

Börtönbüntetés puskázásért?

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedéseket rendeltek el a csalások elkerülésére az egyetemi felvételik során Kínában, ahol 9,4 millió diák szerdán kezdte meg a gaokaót, a központi felvételi vizsgákat.

#iskola
2016.08.30.

Iskolakezdés: kedvcsináló az új tanévhez

Vége a nyárnak, ideje megbarátkozni a gondolattal: kezdődik az új tanév. Ezzel a cikkel segítünk ráhangolódni a suli-hangulatra, hogy az első napod kellemesen teljen.

#iskola
2016.03.04.

Írd ki magadból a feszültséget!

Iskola. 5 perc a dolgozatig. Az izgalom a tetőfokára hág. Sokan idegesek, többek között te is. Gondolom, számodra is ismerős a helyzet. Nos, nem kell már pánikolni, egy új módszer szerint ugyanis le lehet vezetni az idegességet a dolgozat előtt!