Lélek, ünnep

#Lélek #ünnep

87 db cikk a témában

#utazás
2013.12.15.

Világjáró pszichológus: tó a magasban, a Titicaca-tó

A dél-amerikai Peru egyik, turisták által leglátogatottabb helye a Titicaca-tó,a MacchuPichu és a Nasca vonalak mellett. A világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 3823 méteren fekszik, enyhén sós, és kb. 8300 négyzetkilométer területű.

#történelem
2013.10.23.

Hogyan hat rád a múlt?

Identitásunk ezernyi összetevőből áll össze, nemzeti identitásunk pedig ennek az egyik eleme. Hogyan hat rád a nemzeti identitás? Hogyan befolyásolja a te saját életedet a történelem?

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#húsvét
2013.04.01.

Szabad-e locsolni?

Mit gondolsz a húsvéti hagyományokról? A locsolókat várod, vagy azt, hogy végre vége legyen a húsvét hétfőnek?

#valentin nap
2013.02.05.

Rebeka kipróbálta: Valentin-nap másképp

A Valentin-napi szokáskör gyökerei messzebbre nyúlnak vissza, mint azt sokan gondolják. Már Shakespeare is emlegeti a Bálint-napi szokásokat a Hamletben.

#vásárlás
2012.12.27.

Mikor ne vásárolj?

Számodra milyen hely egy szupermarket? Olyan, ahol a liftből szól a vontatott zene, miközben vonszolod magad lépésről lépésre és megöl az unalom? Vagy egy olyan, ahol megtöltheted a bevásárlókosarad minden jóval, és még talán néhány ingyen termékmintát is sikerül begyűjtened vásárlás közben.

#Tiniszerkesztők
2012.12.24.

Így karácsonyoznak Tiniszerkesztőink

Év közben ők írják és fordítják a KamaszPanasz cikkeit. Most azonban – Karácsony alkalmából – a KamaszPanasz tiniszerkesztői meséltek az ünnepről, és arról, hogy mi a legkedvesebb emlékük. Békés és Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kíván minden kedves olvasójának a KamaszPanasz csapata.

#Szandi
2012.12.22.

Sztárok Karácsonya: így ünnepel Németh Juci, Szandi és Bata Éva

Jól indul az ünneplés Szandiéknál, elutaztak ugyanis néhány napra Siófokra, ahol sikerült feltöltődniük. Németh Juci énekesnő is elutazik ilyenkor, minden karácsonykor a szüleinél ünnepel, Bata Éva színésznő pedig elárulta: soha nem leste ki az ajándékokat, igazán jó kislány volt.

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#halloween
2012.10.31.

Halloween története

Mindenki látott már olyan filmet, amelyben kísértet-jelmezes kisgyerekek szaladnak házról-házra, cukorkát gyűjtögetve. De vajon honnan indult ki ez a hagyomány, és miért ünnepelik minden évben?

#nőnap
2012.03.08.

Nőnap: figyelmet nekik!

A nőnapi nagy hírünk, hogy túlerőben vannak a lányok és a hölgyek hazánkban. Igen, a statisztikák szerint többen vannak, mint a férfiak. Más érdekes számadatról is beszámolunk, valamint eláruljuk, honnan ered a nők ünneplése.

#valentin-nap
2012.02.14.

Rózsaszínből zöldet Valentin-napra

A Valentin-napnak – ha jól értettem Valentin szándékát – a szeretetről (szerelemről?) kéne szólnia. Persze ez így nagyon közhelyes és semmitmondó, de éppen itt az ideje, hogy feltöltsük egy kis tartalommal.

#Faustino-nap
2012.02.14.

A szinglik a Faustino-napot ünneplik

A történet alapja, hogy az olasz szinglik megelégelték, hogy mindig háttérbe szorulnak Valentin-nap alkalmával, mert számukra ez nem épp egy örömteli nap. Így kinyilvánították a saját ünnepnapjukat és védőszentjüket.