Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

#pletyka
2011.06.18.

A pletyka hasznos is lehet

A pletyka igen sokféle lehet, érdekes, izgalmas, gonosz, szórakoztató, romboló vagy akár egyszerre mind. Azonban egy új tanulmány szerint a pletykának célja van, nem csupán egy értelmetlen híresztelés.

#kapunyitási pánik
2011.05.17.

Kapunyitási krízis a kibontakozó felnőttkorban

Egy új fogalom bukkant fel az elmúlt évtizedben: kapunyitási krízis, mely a serdülőkor után, úgy a húszas évek közepe táján bekövetkező nagy válság elnevezése. A Nyíregyházi Főiskola tanársegéd gyakornokát, Szatmári Ágnest kérdeztük kutatási területéről, a kibontakozó felnőttkor dilemmájáról.

#stressz
2011.04.27.

Csökkentsd a stresszt aromaterápiás olajokkal!

A stressz sokat levon a szépségből, ráncokat, idő előtti őszülést, táskás szemeket és mindenféle betegséget idéz elő. Ha még nem kapott el az aromaterápia-őrület, akkor itt az idő, hogy kipróbáld és tapasztalj egy kis nyugalmat - antidepresszánsok nélkül!

#80-as évek
2011.04.12.

A 80-as évek trendje

Mint minden trend, úgy a 80-as évek sminkje is normálisnak tűnt a maga idejében. De ha visszatekintünk 30 évvel ezelőttre, akkor már láthatjuk a különbséget az akkori és a mostani átlagos megjelenés között.

#befolyásolás
2011.04.04.

Befolyásolják egymást a tinik?

Amikor tizenéves az ember, előfordul, hogy a társai nyomást gyakorolnak rá és így veszik rá, hogy például megtegyen valamit. Ezen szinte mindenki átesik. De jobban megéri másokra hallgatni, mint saját magadra?

#valóságshow
2011.04.03.

Gúnyt űznek a túlsúlyosakból az új valóságshow-k?

Ezek a valóságshow-k, hasonlóan a többihez, extrém figyelemfelkeltőek, a nézőt szinte a TV elé kötik. Azonban rögtön az elején felmerül a kérdés, hogy az ilyen műsorok vajon segítik, vagy csak kihasználják a túlzott testsúly (vagy épp más) problémájával küzdő embereket?

#háziállat
2011.03.28.

Kisállattal a depresszió ellen

Egy zsúfolt, nehezen elviselhető emberekkel töltött, hosszú nap után végre hazaérsz, s otthon farokcsóválva, ugrándozva fogad kis kedvenced. A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. S hogy mi a titok? Két szó: feltétlen szeretet.

#szingli
2011.03.27.

Miért jó szinglinek lenni?

A legtöbbet arról olvashatunk, hogyan ápoljuk a kapcsolatunkat, illetve hogyan tegyünk szert egy új barátra. Pedig a szingliségnek is rengeteg előnye van!

#depresszió
2011.03.17.

Miért vagyok ilyen rosszkedvű?

Voltál már valaha igazán rossz hangulatban? Talán volt is néhány ajtócsapkodós „dráma”? Vagy talán olyan mérges voltál, hogy beleütöttél a falba az öklöddel, kimutatva az érzéseidet, hogy rossz kedved van és így vezeted le a feszültségedet?

#szülő
2011.03.09.

Kamaszkori viselkedési problémák

Milyen a normál tinédzser viselkedése? A legtöbb szülő felkészül a bizonyos mértékű dacra, hangulatingadozásokra, és a családi szabályok elutasítására.

#tökéletes
2011.02.23.

Nem lehetsz tökéletes

A barátnőmmel átnéztük a legújabb fürdőruha kollekciókat a Victoria's Secret katalógusban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy mi is a modellekéhez hasonló kinézetet szeretnénk elérni.

#menő
2011.02.22.

Menő vagy ciki?

Valljuk be őszintén minket, tiniket nagyon foglalkoztat ez a téma. Vajon elég menőnek találják-e az új sérómat, vajon nem ciki-e ez a bőrkabát? Számtalan tiniknek szóló, de gyakran még női magazinokban is olvashatunk menő vs. ciki cikket.

#terhes
2011.02.13.

Az egészséges terhesség

Nagyon gyakoriak a hangulatingadozások a terhesség alatt. Néhány lány depressziót is tapasztalhat a terhesség alatt vagy a szülés után. Ha depresszióra utaló tüneteid vannak, beszéld meg az orvosoddal, így segíthet abban, hogy megfelelő gondoskodást, kezelést kapj!

#sport
2011.02.08.

Miért jó a sport a tiniknek?

Nagyon sok tini próbál ki valamilyen sportot a középiskolában, csak mert úgy gondolják, hogy ez sokkal népszerűbbé teheti őket és barátaikat. Egy esetleges randin pedig talán pont a sport lehet az, ami pluszpontot jelenthet a kiszemeltnél.