Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

#siket
2012.06.30.

Hogyan segíthet egy tanárnő a hallássérült fiataloknak?

Egy, a debreceni Siketek és Nagyothallók Intézetében dolgozó tanárnővel beszélgetett a KamaszPanasz stábja arról, hogy miért és hogyan kezdett el itt dolgozni, mik a munka nehézségei és hogyan lehet kezelni a hallássérült gyerekeket.

#Rakonczay Gábor
2012.05.23.

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

#társ
2012.03.16.

A társak erejéről: hogyan hatnak rád?

„Most” - suttogta Réka. „Gyorsan, amíg az őr nem figyel ide!” Ezután Vera dobogó szívvel finoman nekidőlt az őrizetlenül hagyott sminkes polcnak és becsúsztatott két rúzst a táskájába. Vera szomorúnak és kitaszítottnak érezte magát, miután követte társai utasításait. Végül mindketten kijutottak a boltból, de Vera mégis pánikba esett.

#Ambrus Attila
2012.02.07.

A Viszkis mint celeb: milyen hatással van a kamaszokra?

Minden életkorban fontos, de különösen a kisiskolásoknál és a kamaszoknál jelentős, hogy fel tudjanak nézni valakire. Ennél a korosztálynál erős az igény a mintakövetésre, azaz szükségük van egy olyan példaképre, akinek az erkölcsi értékrendjével, viselkedésével azonosulni tudnak.

#idegesség
2011.11.17.

Önmagam ellensége vagyok, démonok üldöznek!

Kérlek, segítsetek nekem! Folyton stresszelek és idegeskedem. Negatív helyzeteken jár az agyam, sőt, továbbgondolom őket, és egy idő után az őrületbe kergetnek. Persze, a végén mindig gyomorgörccsel ücsörgök tovább.

#pesszimizmus
2011.10.11.

Pesszimista országban élünk

A helyzet változatlan - mondja kissé rezignáltan Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A rövid és tömör megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült Európa 27 országának lelki állapotáról, lelki egészségéről.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#első év
2011.08.11.

Barátkozni elsőévesen

Kedves szakértő! Mostanság igen kemény időket élek meg, mint elsőéves hallgató. A tanulás nem túl nehéz, nincsen honvágyam, sőt a szüleim se hiányoznak annyira, hogy ne bírjam ki. A probléma sokkal inkább az, hogy magányos vagyok.

#facebook
2011.08.10.

A Facebook jellemzavarokat okoz a tiniknél

A közösségi oldalak emberi viselkedésre gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatások növekvő száma segített rávilágítani arra, hogy azok elősegíthetik az antiszociális viselkedés, a nárcizmus és egyéb jellemzavarok kialakulását.

#szülő
2011.07.24.

Utálom a szüleimet!

Kedves szakértő! Egy tinédzser lány vagyok, akinek túlságosan is szigorúak a szülei. Nem engedik meg, hogy topban vagy miniszoknyában járjak, nem sminkelhetek, és nem hordhatok ékszereket.

#diákmunka
2011.07.14.

Munkaötletek tinédzsereknek

A jelenlegi gazdasági helyzet következtében sok fiatal nem képes „hagyományos” nyári munkát találni a helyi kiskereskedésekben. Nyugalom, még rengeteg módja van annak, hogy egy kamasz valahogy egy kis pénzt keressen.

#üzlet
2011.07.03.

Hogyan állj elő egy nagyszerű üzleti ötlettel?

Hacsak nem barlangban élsz, tudod, hogy az emberek (és a tinik is) üzleteléssel lesznek gazdagok. Te is közéjük szeretnél tartozni? Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket szörnyen becsődölő, elbukó üzletekről és az élettartalékaikat elvesztő tulajdonosokról. De ezen bukások legtöbbje két nagy hibából fakad.

#diákmunka
2011.06.30.

10 biztos mód, hogy kirúgasd magad

Szóval munkát szereztél. Gratulálunk! Ünnepeld meg, úgy, ahogyan csak szeretnéd – de semmiképpen se kövesd el a következő 10 hibát. Ha mégis megteszed, akkor talán hamarabb munkanélküliként találhatod magadat, mint hogy felvehetnéd az első fizetésedet.