Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

#boldogság
2010.01.28.

Genetikai oka van a boldogságnak?

A 2009-es év olyan volt, amit kevesen fognak hamar elfeledni. De az idő, ami elmúlt, képessé tesz, hogy átvészeljük a kihívásokat, amik először nyomasztónak tűnnek. Ahogy sok millióan fájdalmasan megtanulták, nem tudjuk tejesen kontrollálni a környezetünket. Habár meglepően gyakran kontrollálhatjuk a hatásukat a jókedvünkre.

#düh
2010.01.23.

A tinik dühösebbek, mint a felnőttek?

Egy új kutatás szerint a fiatalabbak hajlamosabbak dührohamokra, mint a felnőttek. Csak 18 éves és idősebb emberek vettek részt a kutatásokban, de szerintem a tinik düh-foka is van olyan magas, mint a fiatal felnőtteknek.

#kapcsolat
2009.11.26.

Mitől lesz jó a párkapcsolat? 2. rész

Nap, mint nap halljuk: szeretem őt. Sokan mondják, hogy szeretik, de valójában ennyi elég is a boldogsághoz? Ő az igazi? Ez a kapcsolat a legideálisabb számodra? A most következő sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekszünk választ találni.

#nevetes
2009.11.23.

Nevesd magad egészségesre

Mikor kacagtál utoljára egy szívből jövőt? Egy felmérés szerint az évek előrehaladtával sajnos sokkal ritkábban látjuk meg az élet napos oldalát, mint kellene.

#barát
2009.11.13.

Mondd ki, amit gondolsz

Nehezedre esik kínos dolgokat a szüleid, a barátaid tudtára hozni? Nehezen tudsz nemet mondani, úgy érzed, ezzel megbántanád a másikat? Szeretnéd, ha te is számíthatnál a többiekre? Íme néhány, jól működő ötlet.

#pozitív állítások
2009.08.19.

A pozitív mondókák rontanak a hangulaton

„Én minden nap, minden tekintetben egyre többet fejlődöm.”- mondja Dino, Kusturica Emlékszel Dolly Bellre? című filmjének főszereplője. Neki működött ez a mondat, és a film végén úgy tűnik, egészen normális ember lesz belőle. Egy tanulmány azonban azt mutatja, az ehhez hasonló mantrák a legtöbb esetben csak rontanak az emberek hangulatán.

#depresszió
2009.08.05.

5 tipp a depresszió ellen harcolóknak

Ha depressziósnak érzed magad, a legjobb, ha teszel valamit ellene. A depresszió a Te közreműködésed nélkül csak lassan múlik el.

#trauma
2009.08.03.

Hogyan tegyük túl magunkat egy nagy traumán?

Egy családtag vagy barát elvesztése, a szülők válása, egy súlyos baleset, de akár egy szakítás is komoly lelki megrázkódtatást okoz mindannyiunknak. Hogyan dolgozzuk fel?

#szingli
2009.06.08.

Szingliként is boldogan

Manapság már egyre inkább érezzük a nyomást, hogy kapcsolatban kell lennünk. Azt hiszem a legnagyobb hiba a társadalom felfogásából adódik. A szingliség egy külön kategóriának, életstílusnak számít, amiből a legtöbben szeretnének kitörni. Több, kevesebb sikerrel…

#irigység
2009.04.24.

Irigység, féltékenység

Nagyon sokan irigykedve élik le az egész életüket, elpazarolva a csak nekik megadatott saját életüket. Pedig az irigység csúnyává tesz, nem csak kívül, hanem belül, a lélekben is rombol, torzít, pusztít. Az irigység kizárólag saját,újra és újra lendülő teljesítménnyel, önmagunk megismerésével, alakításával és elfogadásával védhető ki.