Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

#sex
2011.01.31.

Merj beszélni szüleiddel a szexről!

Hidd el, hogy a szüleid igenis tudnak olyan kiváló tanácsokat, szexuális információkat adni a szexszel vagy a szexuális egészséggel kapcsolatban, melyek nagyban segíthetik a te döntéseidet.

Mikor és hogyan valljunk szerelmet?
#szerelem
2011.01.27.

Mikor és hogyan valljunk szerelmet?

Bevallani valakinek, hogy szeretjük, félelmetes dolog lehet. Ötletek a szerelem bevallására, és hogy mikor is tegyük ezt meg.

#vásárlás
2011.01.03.

Vásárlás - Figyelj a termék összetevőire!

A hatékony vásárlás nagy részben az egészséges ételek kiválasztását is jelenti. Az egyes árucikkeken lévő címkék a következő információkkal szolgálhatnak: összetevők és tápanyagtáblázat, illetve a készítés és a lejárat dátuma, valamit az étel fajtája: hús, szárnyas, hal.

#életszemlélet
2010.12.15.

A pozitív életszemlélet hátrányai

Neked is eleged van azokból a mézes-mázosan mosolygó tanácsadókból, akik szerint ahhoz, hogy jól érezd magad és sikeres legyél, semmi mást nem kell tenned, mint folyamatosan pozitívan gondolkodni?

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.

#zaklatás
2010.11.14.

Ha céltáblának érzed magad

Akár az iskolában, munkahelyen, online, vagy akár otthon történik, a terrorizálás komoly probléma, és foglalkozni kell vele minden esetben.

#szülő
2010.10.19.

Hogyan beszélgess a felnőttekkel?

Igent mondott a meghívásodra az, aki kinéztél magadnak? Közeleg a találkozás ideje, s te tiszta ideg vagy, jól esne egy-két bátorító szó? Főszerepet játszol az iskolai darabban, s nincs kinek elmond mennyire izgatott vagy? Kihez fordulhatsz az ehhez hasonlóan feszült helyzetekben? A többséghez hasonlóan te is inkább a barátaiddal, mintsem a szüleiddel osztod meg a nehéz pillanatokat? Amikor kisebb voltál még a szüleiddel beszéltél meg mindent – jót-rosszat egyaránt. Mi változott azóta?

#szerelem függés
2010.10.17.

A szerelemfüggőség

De mit is jelent az, hogy valaki szerelemfüggő? Az alábbi listából kiderül, hogy te is szerelemfüggő vagy- e. Ha egyre több állításról úgy gondolod, hogy az igaz rád, akkor nagy az esélye, hogy valamelyik kategóriába te is beletartozol.

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#középiskola
2010.09.08.

Már előre rettegek a középiskolától - A szakértő válaszol

"14 éves vagyok, most lettem nyolcadikos. Bár még van egy évem, de én már előre félek a középsulitól. Tartok tőle, hogy kigúnyolnak. Van pár ismerősöm, akiknek nagyon rossz tapasztalata volt az első középsulis napot illetően. Hogy fogok majd barátkozni? Az sem az erősségem... Hogy illeszkedjek be?"

#cikizés
2010.09.01.

Miért nevetnek ki az osztálytársaim?

Délelőtt hallgathatom az osztálytársaim gúnyolódását. A legapróbb dologért is kiröhögnek! Délután igyekszem hamar hazaérni, erre anyám belém köt, hogy mért késtem ennyit, kivel voltam. Aztán szeretnék leülni egy 10 percre, hogy kifújjam magam, de egy perc múlva anyám rám szól, hogy miért nem tanulok már. Semmi sem jó neki, amit csinálok." A szakértő válaszol

#randi
2010.08.30.

Hogyan legyek magabiztosabb a nőkkel?

Engem az érdekelne, hogy hogyan tudnám növelni az önbizalmam a nőknél, mert ha randira hívom őket, nem nagyon tudok miről beszélgetni velük. Eléggé izgulós típus vagyok, és szeretnék magabiztosan társalogni velük, nem csak ilyen 1-2 szavas "beszélgetéseket" folytatni. A szakértő válaszol.

#család
2010.08.07.

Származás - lelkileg megvisel

"Nem tudom, hogy honnan származom. Azt tudom, hogy apukám tiszta magyar, de az anyukámnak az apukája sváb, az anyukája viszont olyan, mintha cigány lenne. Nem vagyok benne biztos, nem tudom, és megkérdezni sem merem. Hogyan jöhetnék erre rá biztosan? Mindig úgy képzelem el magam, mint egy cigányt, mióta nagyon régen egy osztálytársam lecigányozott." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.