szerelem
#Lélek

Mikor és hogyan valljunk szerelmet?

2011.01.27.
2 perces olvasási idő

Bevallani valakinek, hogy szeretjük, félelmetes dolog lehet. Ötletek a szerelem bevallására, és hogy mikor is tegyük ezt meg.

Mi a legjobb módja a szerelem bevallásának - vagy kevésbé színpadias kifejezéssel élve, elmondásának? Mi lehet a helyes lépés számodra, ha egy ilyen lépést tervezel? Kapsz egy "Szeretlek!-tanácsot” minden forgatókönyvhöz, legyen ez akár az első vagy, már a milliomodik alkalmad.

Ha még nem mondtad el neki…

Ha kapcsolatban vagytok, és ha úgy érzed, hogy szerelmes vagy - és még egyikőtök sem használta a "szeretlek" szócskát - akkor itt az ideje, hogy színt vallj az érzéseidről. Ehhez tervelj ki egy intim pillanatot, amikor egyedül vagytok egymással. Nézzetek mélyen egymás édes szemeibe, és könnyedén, édesen, mond ki a varázsszót. Ha visszahallod ezt tőle, akkor szerencsés vagy!

Ha nem mondták még, hogy "én is szeretlek Téged", az még mindig rendben van. Ám jobban teszitek, ha felfeditek az érzéseiteket, mintha rejtegetnétek azokat, mert különben könnyen megsérülhet ez a szerelmi szál. Mind emellett, csak mert valaki nem szeret úgy, mint te őt, az nem jelenti azt, hogy később is így fog érezni.

Ha úgy érzed, hogy túl félénk vagy, hogy elmondd…

Ha túl bátortalannak érzed magad ahhoz, hogy előhozd és elmondd a barátod vagy barátnőd szemébe hogy "Szeretlek!", az sem probléma. Várj, míg egyedül lesztek, és egy könnyed, lassú csók után, súgd a fülébe. De le is írhatod és belecsúsztathatod a hátizsákjába vagy az öltözőszekrényébe.

De én erősen ajánlom, hogy egy ilyen fontos dolgot mondjunk ki hangosan, a szemeibe. Persze mindenki ideges egy kicsit az első szerelemvallásnál, ez így természetes. Remélhetőleg, ti megjutalmazzátok a pillangóitokat a gyomrotokban, amikor visszamondjátok egymásnak a szerelmes szavakat.

Ha már mondták neked…

Ha már mondták neked, hogy szeretnek téged, és te is hasonlóan érzel, hadd tudja meg az illető ezt azonnal. Ha tisztában vagy az érzéseid mélységével, akkor mondd ki rögtön, azután, hogy már a másik fél ezt megtette. Ha elszalasztottad az alkalmat, akkor mondd meg neki a következő alkalommal, amikor mellette vagy és senki sincs a közelben.

Mondd ezt: "Azt akarom, hogy tudd hogy szeretlek téged, túlságosan is. Sajnálom, hogy nem mondtam hamarabb. Csak várni akartam amíg, ........ ." Töltsd ki a hiányzó részt azzal, ami a legjobban illik oda a te helyzetedben: "...megfelelő lett az idő;" "... biztos nem lettem, hogy így is érzek;" "... végül ki tudtam mondani hangosan, úgy, hogy nem pisilek a nadrágomba, idegességembe."

Ha már mindketten csokorba foglaltátok ezt…

Egy idő után a bűvös szó közhelyként kezd majd el hangzani. Próbáld ki ezt a pár ötletet a szerelem bevallására:

- Írj neki egy kis rövid, hülye szerelmes verset.
- Rajzolj egy szívet egy kartonra és rejtsd el valahova, ahol tudod, hogy megtalálja.
- Betűzd ki spagettiből és fényképezd le.
- Adj neki egy masszázst, és betűzd ki a hátán.
- Küldj neki egy számot a rádióban, és biztosítsd, hogy hallja.
- Adj neki egy listát 10 különös dologról, amiért szereted őt (vagy még többet, ha előjönnek még dolgok róla).

De ne becsüld alá, a jó öreg szavak mondásának fontosságát. Néha nincs jobb annál, amikor azt suttogják a füledbe "szeretlek".

Ha nem vagytok kapcsolatban…

Ha úgy érzed, szerelmes vagy valakibe, akivel még nem találkoztál, akkor nem jön elő a helyzet, és így nehéz kimondani, hogy mit is érzel. Ráadásul ezek a nagy szavak, amelyek talán a végén elijesztik az embert. Ehelyett, hadd tudja meg a kiszemelt érzéseidet finomabb módokon; flörtölj vele, vagy ugorj fejest, és hívd randira őt. Szerezd meg az igazi galambocskádat és miután megkaptad, jobban megismerhetitek egymást.

Ha nem vagy biztos benne, hogy szereted őt…

Ha nem vagy biztos benne, hogy valóban szerelmes vagy, akkor soha ne mondd ki, hogy "szeretlek". Ehelyett mondj valami mást, mondjuk "Szeretem veled tölteni az időmet, de ezt szerelemnek még nem nevezném. Talán egy napon szerelembe fordul majd." De hazudni és azt mondani, hogy "szeretlek", éppen ezzel töröd össze őt - még jobban, mintha az igazat mondanád neki.

(M.M.)