szerelem
#Lélek

Mikor jön el az idő, hogy kimondjuk: szeretlek?

2022.05.16.
2 perces olvasási idő

Óvatosan kell bánni a szeretlek szó kimondásával. A legjobb szándékkal is visszarettentheted azt, akinek szántad. Hogy mikor és hogyan a legszerencsésebb kimondani, először vagy sokadjára, arról itt olvashatsz.

Ha még egyikőtök sem mondta ki

Már összejöttetek, és úgy érzed, szerelmes vagy, mégsem mondtátok még ki az sz-betűs szót. Itt az idő, hogy felfedd az érzelmeidet. Akkor tedd meg, mikor kettesben vagytok, nézz mélyen a szemébe és mondd ki a varázsszót: szeretlek. Ha a válasz én is, akkor igazán szerencsés vagy.

Mikor jön el az idő, hogy kimondjuk: szeretlek?Ha nem ezt a választ kapod, akkor sincs semmi gond. Attól, hogy akkor nem szeret viszont, nem jelenti azt, hogy ez később sem változhat meg.

Ha félsz kimondani

Teljesen érthető, ha nem mersz odaállítani a barátod, barátnőd elé, azzal, hogy ’hé, szeretlek’. Várd ki a megfelelő pillanatot, mikor kettesben vagytok és egy érzéki csók után súgd a fülébe. Vagy írd fel egy cetlire és csúsztasd a hátizsákjába vagy a szekrényébe.

Ám én mégis azt javaslom, hogy mondd ki hangosan. Először persze mindenki fél, de ez benne van a pakliban. Jutalmul pedig biztosan te is érezni fogod a pillangókat repdesni a gyomrodban, mikor meghallod: én is szeretlek.

Ha neked már mondták

A legjobb, ha rögtön rávágod, hogy „én is!” – persze csak akor, ha valóban így érzel. Ha akkor rögtön nem így vagy egyáltalán nem válaszoltál, igyekezz megteremteni újra a lehetőséget, s mikor kettesben vagytok, mondd el te is, hogyan érzel iránta.

Például: „Szeretném, hogy tudd, én is szeretlek. Csak azért nem mondtam hamarabb, mert...” Valami olyasmivel egészítsd ki, ami illik a szituációba: „.. meg akartam várni a megfelelő pillanatot;” „…nem voltam biztos az érzéseimben”; „.. csak most tudtam elég bátorságot összeszedni ahhoz, hogy hangosan is kimondjam.”

Ha már mindketten jó párszor kimondtátok

Egy idő után, ha sokszor mondják ki, a jelentése elhalványul. Próbáljatok ki az alábbiak közül néhány trükköt, melyekkel új értelmet nyerhet a szeretlek.

  • írj a párodnak egy rövid szerelmes verset
  • rajzolj egy „szeretlek-képregényt vagy mesét” és rejtsd el valahova, ahol tudod, hogy biztosan megtalálja.
  • rakd ki spagettikből és ragaszd fel kartonpapírra
  • masszírozás közben az ujjaddal rajzold a hátára
  • küldj neki egy számot a rádióban mikor biztosan tudod, hogy hallgatja
  • írj egy listát ezzel a címmel: 10 dolog, amit szeretek benned/amiért szeretlek (több/kevesebb, amennyit találsz)

Viszont ne becsüld alá és ne felejtsd el a jó öreg trükköt: a fülbe suttogást. Annál nincs jobb érzés.

Ha még nem jöttetek össze

Ha úgy érzed, belezúgtál valakibe, akivel nem vagy együtt, ne támadd le őket rögtön az érzéseiddel. Nagy szó a szeretlek, és ezzel akár végzetes csapást is mérhetsz a kapcsolatotokra. Válaszd „finomabb” módjait az érzéseid kifejezésének: flörtölj vagy hívd el randizni. A mély érzelmeket tartogasd arra az időre, mikor már jobban megismertétek egymást.

Ha nem vagy biztos magadban

Ha a kétség egyetlen szikrája is megjelenik benned, semmiképp se mondd ki, hogy szeretlek. Helyette valami ilyesmit: „Nagyon jó veled lenni, de még nem tudom, hívhatom-e ezt szerelemnek. Nem tartom kizártnak viszont, hogy ebből egy nap az lesz. ” A legrosszabb amit tehetsz, hogy hazudsz az érzéseidről és azt mondod, viszontszereted, miközben valójában nem is.

(KamaszPanasz - P.R. teenadvice.about.com)