Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

#harcos
2013.06.28.

A benned szunnyadó harcos

Kissé sablonosnak tűnhet a cím első olvasatra, pedig sokkal komolyabb tartalmat rejt, mint azt előre is gondolnád. De milyen harcosról is van itt szó? És miért szunnyadna éppen benned?

#boldogság
2013.05.18.

Mi tesz boldoggá egy srácot?

Nos, ha elsőre azt gondoltad, hogy a buli és a haverok, akkor nem is jársz olyan messze az igazságtól. De hogy valójában pontos és átfogó képet adjunk a pasik szokásairól, egy nemrégiben készült tanulmány eredményeit szeretnénk megosztani veled.

#szex
2013.04.05.

Beszélnünk kellene!

A folyamatos hangulatváltakozás, veszekedések, a dolgok, melyek bosszantanak, valóban megkurtítják az önbecsülésedet. Beszélj a pároddal azokról a dolgokról, amelyek nem tetszenek neked!

#randi
2013.03.31.

Hogyan készüljek fel a vakrandira? A szakértő válaszol

"Mit vegyek fel, és vigyek magammal egy vakrandira? Nem ismerem a fiút, az egyik barátnőm szervezte meg a randit, és buliba fogok menni, ami náluk lesz (azt hallottam, hogy összesen 10-en leszünk ott, szóval nem lesz nagy buli). Még képet sem láttam a srácról, szóval nem tudok róla semmit..."

#Rebeka
2013.03.14.

Rebeka kipróbálta: Légy figyelmes!

Ezen a héten valami igazán különlegeset szerettem volna kipróbálni a Rebeka kipróbálta blogban. Mostanság rengeteg híresség szervez jótékony akciót, pénzgyűjtést. Ehhez persze valamit nyújtani is kell, és néhányan szinte őrültségnek tűnő dolgokat is elvállalnak.

#tehetség
2013.01.25.

Tehetségkutatók világa

Számos különleges hangú fiatalt ismerhettünk meg az elmúlt néhány év tehetségkutató műsoraiban. Egy ilyen műsor embert próbáló feladat, nagy teherbírást és kötélidegeket kíván meg a résztvevőktől.

#álom
2013.01.09.

Hogyan lesz valakiből fiatalon sikeres snowboardos?

Gyarmati Anna nagyon fiatal, mindössze 19 éves, és hétszeres magyar bajnok. Snowboardozik. Sikeres. A néhány hete megrendezett TEDxYouth napon arról beszél, hogy egy hirtelen ötletből hogy lett siker és egy életre szóló kapcsolat közte és a hegy között.

#álom
2013.01.07.

Miért ne váltanád valóra az álmaid?

Gyerekként mindenkinek nagy álmai és nagy tervei vannak. Tűzoltók akarunk lenni, katonák, vagy esetleg királylányok. Persze ezek az álmok és vágyak változnak, idővel átformálódnak. Ám felnőtté válásunk küszöbén sokan lebeszélnek az álmainkról, és sokan választják a látszólag könnyebb utat.

#vásárlás
2012.12.27.

Mikor ne vásárolj?

Számodra milyen hely egy szupermarket? Olyan, ahol a liftből szól a vontatott zene, miközben vonszolod magad lépésről lépésre és megöl az unalom? Vagy egy olyan, ahol megtöltheted a bevásárlókosarad minden jóval, és még talán néhány ingyen termékmintát is sikerül begyűjtened vásárlás közben.

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#motiváció
2012.11.19.

Fiatalon sikeresen: csak bátorság és néhány jó ötlet kell

Fiatalként a jövő sokszor bizonytalannak és kilátástalannak tűnik, de ha jobban belegondolunk, épp ez a szép benne. Hiszen mi döntünk, hogy milyen legyen ez a jövő, kezünkben az üres lap, ahová alkothatunk, rajzolhatunk, majd kiszínezhetjük, olyanra, amilyen mi akarjuk. Csak némi bátorság és pár jó ötlet kell mindehhez.

#panasz
2012.10.30.

Rebeka kipróbálja: egy hét panasz nélkül

Belegondoltatok már, hogy mennyit panaszkodunk egy nap alatt? Megszámoltátok már, hogy hány meg hány alkalommal bosszankodunk olyan dolgon, amin igazából teljesen felesleges? Ezen a héten megpróbálok panaszmentesen élni.

#külső
2012.10.13.

Szeresd a tested!

Talán ismerős a helyzet: a tinimagazint lapozgatva hirtelen felindulásból kiszámolod a BMI indexedet, és kiderül, hogy az 25 felett van, azaz túlsúlyos vagy. Ám, ha tükörbe nézel, az eredmény ellenére nem egy túlsúlyos, vagy majdnem kövér tinit, hanem egy átlagos testalkatú kamaszt látsz!

#önismeret
2012.08.01.

Ismerd meg önmagad!

Ki vagyok én? Hol van a helyem a világban? – ezekre a kérdésekre éppen most keresheted a válaszokat. Tini korban alakul ki a személyiség, amely később is változik ugyan, de a főbb vonások 18-20, legkésőbb 25 éves korra állandósulnak.