külső
#Lélek

Szeresd a tested!

2012.10.13.
1 perces olvasási idő

Talán ismerős a helyzet: a tinimagazint lapozgatva hirtelen felindulásból kiszámolod a BMI indexedet, és kiderül, hogy az 25 felett van, azaz túlsúlyos vagy. Ám, ha tükörbe nézel, az eredmény ellenére nem egy túlsúlyos, vagy majdnem kövér tinit, hanem egy átlagos testalkatú kamaszt látsz!

Ha a TV műsorokat, mozifilmeket vagy divatlapokat nézed, a sztárok közül egyik sem hasonlít Rád. A hírességek, mint Lindsay Lohan vagy Keira Knightley egyáltalán nem mondhatóak túlsúlyosnak (sőt!), de még csak a velük egy jelenetben szereplők sem! Miért?

Minden kamasz lánynak 34-es ruhaméretet kell hordania, hogy menő legyen?

Miért kell, hogy a mai kamaszlányok egyfajta agymosáson menjenek keresztül, és azt higgyék, csak azok népszerűek, akik 34-es ruhamérettel rendelkeznek? Lehet, hogy akadnak olyan szerencsések, akiknek mindez sikerül koplalás és/vagy napi 3 óra kemény edzés nélkül, ám a többség nem ebbe a kategóriába tartozik! És nem lenne szabad elfeledkezned arról, miközben a média által sugárzott szépségeszménynek próbálsz megfelelni, hogy kamaszkorban sem a diétázás, sem az állandó edzőtermi súlyzózás nem egészséges!

Természetesen nem árt odafigyelni a testedre és az étkezésedre, mivel kamaszként még fejlődésben vagy, de biztosan van még számos dolog, ami a külső megjelenésednél fontosabb. Ott a suli, esetleg éppen most lett barátod/barátnőd és vele szeretnéd a kapcsolatotokat szorosabbra fűzni…

Manapság a külső a legfontosabb?

Mi van, ha egy kicsit nagyobb a feneked? Csinosabb a farmerben! És hidd el, a „tökéletes” alakkal rendelkezők is jobban örülnek, ha valaki először a szemük színét, a humorukat, a mosolygödröcskéjüket, a gyönyörű fogsorukat, vagy a stílusérzéküket veszi észre és dicséri meg! Különben is, ki dönti el, hogy mi számít „tökéletesnek”?

Szeresd a tested!

Szeresd a tested, és ne foglalkozz azzal, a többiek mit gondolnak erről! Persze, ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de hidd el, ha jobban belegondolsz, rájössz, hogy rengeteg olyan értékes tulajdonságod van, ami az esetlegesen „tökéletes” testtel rendelkező ismerőseidnek nincs! Bizonyára sok olyan dolgot is tudsz, amit ők nem, és valószínűleg sokkal több életélményt szereztél azalatt az idő alatt, míg ők a legújabb diétákkal vagy edzésprogrammal voltak elfoglalva!

(Kamaszpanasz)