menő
#Lélek

Menő vagy ciki?

2011.02.22.
1 perces olvasási idő

Valljuk be őszintén minket, tiniket nagyon foglalkoztat ez a téma. Vajon elég menőnek találják-e az új sérómat, vajon nem ciki-e ez a bőrkabát? Számtalan tiniknek szóló, de gyakran még női magazinokban is olvashatunk menő vs. ciki cikket.

Akkor most tényleg ilyen fontos kérdés ez? Hogy elég jól nézel-e ki ahhoz, hogy emberek közé menj vagy, hogy éppen úgy áll-e a hajad, ahogy azt te szeretnéd. Igazából két nagyobb csoportra lehet osztani ilyen szempontból a tiniket: Vannak, akiket ez a téma egyáltalán nem foglalkoztat és vannak, azok, akiket nagyon is. Azok a „kiközösítettek”, akiket mindez nem hoz lázba általában távol a hangos bandáktól, magányosan ücsörögve elmélkednek a kvantumfizikáról. Nem érdekli őket, hogy zsíros a hajuk, vagy hogy sáros a melegítőjük, őket sokkal inkább a matematika szépsége foglalkoztatja, mintsem a szomszéd csajé.

"Ahány ember, annyi féle" - szól a mondás, és ez ebben az esetben sincs másként. Vannak akik kínosan ügyelnek rá, hogy ne lássák őket a többiek gyengének, elesettnek vagy ápolatlannak. De vannak olyanok is akik ezt nap, mint nap kimutatják, újabb hódolókat szerezve maguknak. Az, hogy jól néz-e ki a legtöbb ember számára valóban dilemmát okoz. Szeretne tetszeni és persze versenyezni is, a vele azonos neműekkel. Talán ez a természet törvénye. Azonban a megfelelési kényszer egyes esetekben már literes méreteket ölt.

Ezt szó szerint kell venni, hiszen egy amerikai hölgy 3,5 literes mellimplantátumokat tetetett be magának. Ez már beteges, és nem csak az így keletkezett deformnak nevezhető test miatt, hanem, mert ez a nő szó szerint saját magát betegíti meg.

Az arany középút

Mindenképpen fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, vagy hogy legyenek alapvető higiéniai, igényeink. Azonban ezeket túlzásba vinni sem szabad. Marad tehát az arany középút. Meg kell tanulnunk reálisan értékelni magunkat kívülről-belülről egyaránt. Fontos, hogy elfogadjuk a megváltoztathatatlant. Azt, hogy 42-es a lábunk és nem lehet rá majd magassarkút kapni, vagy éppen azt, hogy 160 centisen valószínűleg nem leszel képes zsákolni.

Azt, hogy mi a ciki és mi nem, csakis Te döntöd el, és nem az újságok, vagy az aktuális divat. Pont az a jó az emberekben, hogy mindenkinek más tetszik, máshogy néz ki. Ettől vagyunk olyan érdekesek, izgalmasak. Találd meg a saját utad, alakítsd ki önmagad, valósítsd meg az álmaidat, és ne akarj sorozatgyártott, tökéletes kinézetű Barbie lenni.

(Sz.D.L.)