Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

#valóságshow
2011.04.03.

Gúnyt űznek a túlsúlyosakból az új valóságshow-k?

Ezek a valóságshow-k, hasonlóan a többihez, extrém figyelemfelkeltőek, a nézőt szinte a TV elé kötik. Azonban rögtön az elején felmerül a kérdés, hogy az ilyen műsorok vajon segítik, vagy csak kihasználják a túlzott testsúly (vagy épp más) problémájával küzdő embereket?

#szülők veszekednek
2011.03.31.

Amikor a szülők veszekednek

Úgy tűnik, mintha a szüleid állandóan veszekednének? Mondjuk, hogy éppen a szobádban pihensz, egy újságot olvasol, és a zenelejátszódat hallgatod. A ház másik felében beszélgetést hallasz. Halkan kezdődik, de egyre hangosabb és erélyesebb lesz. Feltekered a hangerőt, mert már torkuk szakadtából kiabálnak.

#háziállat
2011.03.28.

Kisállattal a depresszió ellen

Egy zsúfolt, nehezen elviselhető emberekkel töltött, hosszú nap után végre hazaérsz, s otthon farokcsóválva, ugrándozva fogad kis kedvenced. A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. S hogy mi a titok? Két szó: feltétlen szeretet.

#szingli
2011.03.27.

Miért jó szinglinek lenni?

A legtöbbet arról olvashatunk, hogyan ápoljuk a kapcsolatunkat, illetve hogyan tegyünk szert egy új barátra. Pedig a szingliségnek is rengeteg előnye van!

#internet
2011.03.20.

Biztonsági szabályok az interneten

Az ismert közösségi portálok (Facebook, Twitter, MySpace) manapság a társas élet színterei, a fiatalok könnyen ápolhatják kapcsolataikat és ismerkedhetnek szinte kötetlenül. Azonban a nyílt internetezés veszélyeket is rejthet, könnyen zaklatás, rossz tréfa (vagy rosszabb) áldozatai lehetnek a gyerekek.

#depresszió
2011.03.17.

Miért vagyok ilyen rosszkedvű?

Voltál már valaha igazán rossz hangulatban? Talán volt is néhány ajtócsapkodós „dráma”? Vagy talán olyan mérges voltál, hogy beleütöttél a falba az öklöddel, kimutatva az érzéseidet, hogy rossz kedved van és így vezeted le a feszültségedet?

#sms
2011.03.12.

A túl sok SMS ronthatja az egészséged

Egy új tanulmány szerint a tizenéveseknél a túlzott SMS írás és a közösségi oldalak túlzásba vitt használata miatt nagyobb a valószínűsége annak, hogy egészségtelen viselkedést tanúsítanak, mint például a dohányzás, ivás, drogozás.

#testbeszéd
2011.03.11.

A pasik testbeszédének kódfejtése 1.

Akár most találkoztál a pasival, akár már hosszabb távon együtt vagytok, ezzel a testbeszéd útmutatóval megfejtheted választottad tetteinek értelmét. Azon túl, hogy a nyilvánvaló dolgokat biztosan értelmezni tudod Te magad is, mi most abban segítünk, hogy egy szempillantás alatt megfejtsd az adott pillanatban benne lejátszódó gondolatokat.

#szülő
2011.03.09.

Kamaszkori viselkedési problémák

Milyen a normál tinédzser viselkedése? A legtöbb szülő felkészül a bizonyos mértékű dacra, hangulatingadozásokra, és a családi szabályok elutasítására.

#randi
2011.03.07.

Miről beszélünk az első randikon?

A nők inkább romantikusak, a férfiak pedig karrier-orientáltak? Mindez a múlté, egy aktuális felmérésből sokkal inkább az derül ki, hogy a nők a munkáról, a férfiak pedig álmaikról és terveikről beszélnek szívesen. Legalábbis a randikon...

#szakítás
2011.03.02.

Hogyan szakíts?

Néha úgy érezhetjük, hogy túl sok olyan dolog történik egy kapcsolatban, amitől mi nem érezzük magunkat kényelmesen, vagy nem érezzük magunkat boldognak. De van olyan is mikor nagyon jól érezzük magunkat, egyszerűen csak a körülmények teszik lehetetlenné a kapcsolatot. Legyen bármelyik is a szakítás nem egyszerű dolog.

#szépség
2011.03.01.

A sztárlét és a szépség ára

Semmi rossz nincs abban, ha valaki szép szeretne lenni. A kérdés inkább az, hogy miért gondoljuk, hogy a szépség olyan nagyon fontos kritérium az életben? Miért van az, hogy ha megkérdeznek, kapásból fel tudsz sorolni egy sor olyan nőt, akik a szépségüknek köszönhetően lettek híresek, míg olyanokat, akik kitartó munkával, új ötletekkel megváltoztatták a világot, talán egyet sem?

#korkülönbség
2011.03.01.

A korkülönbség buktatói

Sok tanulmányt olvashatunk manapság a különféle kapcsolatokról, többek között a nagy korkülönbséggel járó kapcsolatokról. Azok a lányok, akik 18 alatt egy jóval idősebb partnert választanak, sokkal nagyobb eséllyel bonyolódnak bele a szexbe.

#facebook
2011.02.28.

A Facebookon is veszélyek leselkednek a tinikre

Barátok online keresése és az online barátkozás a közösségi oldalakon a jelenlegi trend, amelyet szinte minden tini követ. A Facebook, amely a világ legnagyobb közösségi oldala, 500 millió felhasználóval büszkélkedhet.

#facebook
2011.02.27.

A nők azt szeretik, ha bonyolult

Egy gyors szerelem lecke, különösen azok a fiúk számára, akik a lányokat kedvelik. Ha egy új lány tetszik, akármit teszel, ne engedd, hogy megtudja. Egy új kutatás szerint, ami a Facebook bevonásával készült, a nők azokhoz a pasikhoz vonzódnak leginkább, akik nehezen megszerezhetőnek tűnnek.