facebook
#Lélek

A nők azt szeretik, ha bonyolult

2011.02.27.
2 perces olvasási idő

Egy gyors szerelem lecke, különösen azok a fiúk számára, akik a lányokat kedvelik. Ha egy új lány tetszik, akármit teszel, ne engedd, hogy megtudja. Egy új kutatás szerint, ami a Facebook bevonásával készült, a nők azokhoz a pasikhoz vonzódnak leginkább, akik nehezen megszerezhetőnek tűnnek.

A kutatók negyvenhét egyetemista lányt vontak be a kutatásba, és a résztvevőknek helyes egyetemista fiúkat kitalált Facebook profilját kellett megnézniük (két fehér, egy fekete. és egy ázsiai). A lányoknak azt mondták, hogy ezek igazi férfiak, és, hogy ezek a fiúk is megnézték és értékelték a lányok saját Facebook profilját is.

A kutatásban résztvevőknek három dolog közül vagy azt mondták, hogy mindegyik fiú magasan értékelte a profilját, vagy átlagosnak értékelte, vagy pedig azt mondták az önkénteseknek, hogy nem mutathatják meg a fiúk értékelését, kísérleti célból kifolyólag.

A kitalált férfiak tetszenek

Kiderült, hogy az utolsó kategória őrjítette meg őket igazán. A kutatásban résztvevők kitöltöttek egy kérdőívet, hogy mennyire internetezéskedvelték a fiúkat, és aztán megkérdezték tőlük, hogy mennyire „indították el a fantáziájukat”. Azok a nők, akik nem tudták, hogy a (kitalált) pasik mit gondolnak róluk, a legmagasabb pontszámot adták a fiúknak, még azoknál a nőknél is magasabbat, akik tudták, hogy a (kitalált) férfiaknak tetszenek.

A kutatás vezetője szerint, maga az ötlet akkor született, amikor egy női magazint olvasva ellentétbe került egy randizási útmutató, ugyanannak a számnak a címlapjával. „ Az egyik történet a mondja, hogy jobb, ha őszinte vagy egy másik ember iránti vonzalmadat illetően, míg egy másikban pont az ellentétét állították, hogy jobb, ha úgymond „játszadozol”.

Ugyanabban az időben az egyik nagyon jó barátja azt mesélte neki, hogy még a pasival töltött egy év után is megvolt a bizsergés. Ezt követően azon tűnődött a kutatást vezető pszichológus, hogy vajon részben azért volt-e ez, mert annak ellenére, hogy olyan sok ideje együtt voltak, soha nem történt meg közöttük a „beszélgetés”. Még mindig csak hetente kétszer vagy háromszor találkoztak, és sohasem mondták egymásnak, hogy „szeretlek”. Az is eszébe jutott, hogy vajon azért érezte-e még mindig a pillangókat a gyomrában, mert a barátnője még mindig bizonytalan volt a kapcsolat státuszát illetően.

Ki kell fejezni az érzéseket

Habár a kutatásban csak nők vettek részt, a kutatás vezetője szerint hasonló eredményeket kapott volna, ha férfi résztvevőkkel dolgozik. De azzal is tisztában van, hogy a kutatás által feltárt szerelmi leckék néha nehezen követhetők.

A legjobb barátja például teljesen utálja a kutatását, és határozattan hisz abban, hogy ki kell fejeznie az érzéseit mások iránt. Bár elviekben, ez nagyon szép lenne, mégis azt tanácsolná barátjának, hogy arra gondoljon mit szeretne hosszú távon. Ha egy férfiról van szó, akkor egy kis bizonytalanság a lány részéről, és hogyha nem olyan nyílt a szándékait illetően, és egy kis kételyt okoz, akkor az sokszorosan kifizetődőbb.

Te mikor játszottad legutóbb a meghódíthatatlant? Hogy sült el?

(Sz.D.L., MSN)

Kapcsolódó címkék

szerelem