randi
#Lélek

Miről beszélünk az első randikon?

2011.03.07.
1 perces olvasási idő

A nők inkább romantikusak, a férfiak pedig karrier-orientáltak? Mindez a múlté, egy aktuális felmérésből sokkal inkább az derül ki, hogy a nők a munkáról, a férfiak pedig álmaikról és terveikről beszélnek szívesen. Legalábbis a randikon...

Az egyik legnagyobb német társkereső portál arra volt kíváncsi, a párok vajon miről beszélgetnek az első randevúkon? Közvélemény-kutatásuk során összesen 4 ezer szinglit kerestek meg, hogy kifaggassák őket korábbi kapcsolataik találkozóinak beszédtémáiról.

A férfiak és nők összesített beszédtémáinak top 10-es listája így néz ki:

1. Anekdoták a mindennapokból (44%)
2. Álmok és víziók (42%)
3. Utazások (41%)
4. Munka és munkahely (38%)
5. Aktuális közéleti események (26%)
6. Filozófiai témák és gondolatok (24%)
7. Tervek a jövőről (21%)
8. Érdekes könyvek (16%)
9. Filmek, színdarabok (14%)
10. Sport (9%)

Ha nemenként megvizsgáljuk, miről szeretnek a nők, illetve a férfiak beszélni a randikon, árnyaltabb képet kapunk. A nők 47 százaléka legszívesebben a mindennapok történéseiről társalog, 43 százalékuk pedig a munkáról. A legtöbb férfi ezzel szemben álmai nőjének álmairól és vízióiról szeretne többet megtudni, s éppen ezért erről is faggatja a nőket. Minden harmadik pasi kedvenc beszédtémája a jövőre vonatkozó tervek, ám ezért a nők csupán 17 százaléka rajong.

– Az első találkozáson leginkább olyan könnyed beszédtémák kerüljenek terítékre, mint a hétköznapok történései, az utazás, vagy kultúra, hogy a randi légköre kellően oldott legyen – javasolja Lisa Fischbach, a társkereső oldal pszichológusa. – Végül is az egész randi lényege az, hogy kitaláljuk, szimpatikusak vagyunk-e a másiknak, és lesz-e újabb találkozó. A felmérés szerint úgy tűnik, a nők többsége nem osztja a pszichológus véleményét, és olyan – könnyednek egyáltalán nem számító – beszédtémával is előhozakodik, mint a munka és karrier.

Végül is érthető, hiszen életünk óriási hányadát töltjük munkával, ugyanakkor a munkahelyi történeteken keresztül is kifejezésre juttathatjuk személyiségvonásainkat és mindazt, ami fontos számunkra.

(Forrás: Fókuszban a Nő)