Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

187 db cikk a témában

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#zsibbadás
2010.09.20.

Ha nagy tömeg van a buszon, zsibbadni kezdek

"Busszal járok iskolába, és amikor nagy a tömeg, és nincs benne levegő, elkezd a kezem az ujjaimnál zsibbadni. Amíg ki nem szállok a buszból, ez van... Miért? Azt mondta egy haverom, hogy ez az infarktus kezdete..."

#önvédelem
2010.09.16.

Önvédelem - Néha muszáj szembenézni a támadóval

Ismerős már a filmekből: Az éjszaka kellős közepén egy magányos lány sétál a garázssoron, miután leparkolt, egy furgon mögül kiugrik egy ördögi kinézetű csávó. A lány szemen döfi támadóját a kulcsaival, vagy érzékeny ponton rúgja meg. Legyen a megoldás bármelyik, a lány elegendő időt nyert, hogy elfusson, majd az autójával elhajtson a helyszínről.

#középiskola
2010.09.08.

Már előre rettegek a középiskolától - A szakértő válaszol

"14 éves vagyok, most lettem nyolcadikos. Bár még van egy évem, de én már előre félek a középsulitól. Tartok tőle, hogy kigúnyolnak. Van pár ismerősöm, akiknek nagyon rossz tapasztalata volt az első középsulis napot illetően. Hogy fogok majd barátkozni? Az sem az erősségem... Hogy illeszkedjek be?"

#randi
2010.08.30.

Hogyan legyek magabiztosabb a nőkkel?

Engem az érdekelne, hogy hogyan tudnám növelni az önbizalmam a nőknél, mert ha randira hívom őket, nem nagyon tudok miről beszélgetni velük. Eléggé izgulós típus vagyok, és szeretnék magabiztosan társalogni velük, nem csak ilyen 1-2 szavas "beszélgetéseket" folytatni. A szakértő válaszol.

#honvágy
2010.06.30.

Ha honvágyad van

Néha csak el akarsz menekülni. A bátyád és a barátai állandóan a TV előtt tanyáznak, a kishúgod nem hajlandó elhagyni a szobádat, és te csak egy kicsit magaddal akarsz foglalkozni. De mikor ezt megkapod – például egy teljes hétvégés, maratoni DVD-zés egy barátodnál vagy nyári szünet a Disneylandban – meglepődsz azon, hogy kicsit hiányzik az otthoni nyüzsgés. Mi ez az egész? Ha hiszed, ha nem, honvágyad van.

#elutasítás
2010.05.25.

Elutasítás és az elutasítás kezelése

Harry Pottert elutasították. Csak úgy, mint Bellát és Edwardot is. Ha J.K. Rowling és Stepehnie Meyer nem jártak volna kiadótól kiadóhoz, akkor talán sosem olvashattuk volna kedvenceinket. Az élet arról szól, hogy céljainkért küzdünk, ám bármit is teszünk, mindig lehetőség az elutasítás.

#önbizalom
2010.05.18.

Hogyan lehet több önbizalmam?

"Nem bírom, ha néznek, teljesen zavarba jövök. Nem szeretek idegenek között lenni, mert úgy érzem, mindenki engem bámul. Már próbáltam olyat, hogy leírtam egy papírra amit jónak látok magamban, minden nap megnéztem, de nem segített..." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából

#telefon
2010.05.16.

Stresszes vagy? Hívd fel anyukádat!

Tudományosan bizonyított, hogy az édesanyáddal folytatott telefonbeszélgetés lehet a legjobb gyógyír egy stresszes esemény után, amely mindamellett, hogy lelkileg megnyugvást ad, szabályozza a szervezet hormonszintjét is.

#szerelem
2010.04.30.

Tetszik egy roma fiú, de én félek tőle...

"Van egy srác aki tetszik nekem, de roma származású, és nem tudom milyenek a szülei (pl. ha mondjuk szakítani akarnék majd vele, akkor a szülei vagy ő magához akarna-e láncolni). Mit tegyek ilyenkor ?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#félelem
2010.04.25.

Bátran nézz szembe a félelmeiddel!

Idegen társaságban kell megjelenned, randira hív álmaid pasija/lánya, komoly tétet jelentő vizsga előtt állsz, esetleg komoly döntést kell meghoznod? A legtöbb emberen ilyenkor úrrá lesz a kétség, s a félelmek szinte megbénítják az illető ésszerű gondolkodását. Hogyan semlegesítsd ezeket a bénító, hibás gondolatokat? Most csokorba szedtük, íme:

#disztímia
2010.04.15.

Miért vagyok olyan lehangolt?

A disztímiát a depressziónak egy hosszasabb lefolyású, ám kevésbé súlyos változataként szokták jellemezni. Kutatások szerint, ha nem kezelik, a tünetek egyre súlyosabbak lesznek.

#elvárások
2010.04.01.

Találd meg álmaid pasiját!

A randevúzgatásnak nem kell egy kitalálós játékhoz hasonlítania, mert sokkal magabiztosabban is kiderítheted, hogy ki az, aki igazán hozzád való.

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.