szerelem
#Lélek

Milyen típusú fiúkat kerülj?

2017.09.21.
2 perces olvasási idő

Vannak olyan fiúk, akikkel nem érdemes viszonyt kezdeni. Mielőtt eltalál Ámor nyila, még képes vagy felmérni a választottadat. Amint rád kerül a rózsaszín szemüveg, vakká válsz vele kapcsolatban. Szóval, ha felismered, hogy ilyen típusú sráccal van dolgod, azt ajánlom, vedd fel a nyúlcipőt!

Érzelmi zsaroló

Azt hajtogatja, hogy öngyilkos lesz, ha elhagyod. A legjobb ott és akkor pontot tenni a kezdődő kapcsolat végére. Ezzel ugyanis nem azt bizonyítja, hogy szeret, hanem, hogy függ tőled. Élősködik rajtad, sakkban tart, félsz a jövőtől. A félelem pedig munkálkodik benned, és betegségeket okoz.

TIPP! Mikor beszélünk érzelmi zsarolásról?

Betegesen féltékeny

Állandóan ellenőriz, hívogat, hogy hol vagy és kivel. Titokban elolvassa az sms- eid, emailjeidet. Úgy érzed, megfojt a ragaszkodásával. Ennek sincs köze a szeretethez, kevés az önbizalma. Eleinte még imponálhat is neked, hogy hányszor felhív. Később felőröl idegileg. Elveszi a szabadságodat, elmaradnak a barátaid. A későbbiekben fizikailag is bántalmazhat. Nem fog megváltozni, ne reménykedj!

Függőségben szenvedő

Bármilyen függőségről legyen is szó: alkohol, drog, játékautomaták. Sőt, még a számítógép- függőség is idetartozik, bár itt a legnehezebb meghatározni, hogy mikor függő valaki. Ebbe a csoportba tartozók legtöbbje el sem ismeri, hogy függő. Ha szembesítik vele, hogy mégis, akkor elkezdi ígérgetni, hogy leszokik róla. Persze ez jól hangzik, de sajnos nem tudja betartani. Saját erejéből biztosan nem, segítséggel is csak keveseknek sikerül. Márpedig az egész család életét tönkreteszi. Lelkileg és anyagilag is. Szóval, fogd menekülőre, amíg jókor van!

Agresszor

Ha megüt egy fiú, ott csak egy jó megoldás van: azonnal lelécelni. Ha visszaütöd, verekedés lesz belőle. Kinek jó az? Ha egyszer megtette, megteszi máskor is. „Kutyából nem lesz szalonna”- tartja a mondás. Kár arra várni, hogy megváltozik. Inkább előzd meg a szilvásdit, ahol ő üt, Te meg kékülsz.

Ez is érdekelhet! Lehet, hogy a párod passzív-agresszív típus?

Aki megcsal

Ha a kapcsolat elején megcsal, amikor még „dúl a love”, mi lesz később? Pár év múlva? Megrendül a bizalom is, és anélkül nincs jó kapcsolat. Nem hiszel neki, nem tudsz megbízni benne. Még ha egyszer megbocsátasz is neki, és újból megcsal, tarts önvizsgálatot!

Mi az, ami mellette tart még? Mennyire becsülöd magad, ha ezt elviseled?

Meddig akarsz még szenvedni? Nem volna jobb lezárni ezt a kapcsolatot, és olyan fiút keresni, akinek Te kellesz? Persze ehhez rendezned kell a megtépázott önbizalmad.

Biztosan lehetne még több kategóriát is találni azokból, akiket érdemes elkerülni, de ezek a legveszélyesebbek. Minél tovább időzöl egy ilyen kapcsolatban, annál erősebben sérül az önbizalmad. Úgyhogy nem az a következő lépés, hogy gyorsan átugrasz egy másik kapcsolatba, mert ugyanúgy járhatsz.

TIPP! 7 jel, ami azt sejteti, hogy megcsal

Tanácsok a jövőre nézve

Magadba kell nézni. Elemezni a hibáidat is, de a jó tulajdonságaiddal is legyél tisztában.

A dolgokkal is, amiket sikerült végrehajtanod: pl. sikeres érettségi, vizsga, vagy készítettél valamit, amire büszke vagy. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Hidd el, más se tökéletes! Ne hidd, hogy Te csak ilyen srácot érdemelsz!

Próbálj tudatosan a jóra törekedni, jobb emberré válni. Mindenkinek vannak hibái, de ezeken tudunk változtatni. Ahogy változol, úgy nő az önbecsülésed, és már nem fogsz megelégedni egy megalázó kapcsolattal. Másféle fiúkat kezdesz el vonzani. Ha nem is találsz rögtön ilyet, ne ess kétségbe! Egyedül is lehet elégedett az ember.

Dolgozz magadon, próbálj ki új dolgokat, keress új hobbit, ismerd meg jobban önmagad. Mi az, ami örömet okoz, amivel szeretsz foglalkozni? Érdemes mások felé segítő kezet nyújtani, segíteni valakinek a tanulásban, részt venni adománygyűjtésben, vagy önkéntesként valahol. Ilyenkor megtapasztalod, milyen jó adni, jót tenni. Ezáltal a lelked is gazdagodik. Hasonló típusú fiút fogsz bevonzani. Olyat, akivel kölcsönösen felnéztek egymásra. De ez már egy másik történet.

Szabó Katilla

Szabó Katilla

Eredeti nevem Szabó Katalin. Mivel nem volt felhőtlen a gyerekkorom, hamar útkereső lettem. Mindig érdekelt a lélek is, és azt tartom, nagyon fontos, hogy naponta találjunk időt az elcsendesedésre, feltöltődésre. Nap, mint nap teszek azért, hogy egyensúlyba hozzam magam lelkileg is. Örömet okoz, ha másnak segíthetek.

Írásaim a jelenlét állapotában születnek, így talán Téged is képesek a szeretet hullámhosszára hangolni. Hogy ez mit jelent? Írásaim olvasása közben feltöltődsz, és belül visszaigazolást érzel. Érzed a sorok igazát. Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek köztetek. Nagyobbik fiam épp átlépte a kamaszkor küszöbét, úgyhogy a problémáitok közelebb állnak hozzám, mint gondolnátok. Na meg, én is voltam tini. Ráadásul lélekben örökre fiatal maradok. Olvasd a cikkeimet olyan szeretettel, ahogy írtam!

Legutóbbi könyvem nektek, kamaszoknak szól, amely ingyenesen letölthető, címe: A vagányság határain túl

Szabó Katilla