kapcsolat
#Lélek

Az öt leggyakoribb hiba, amelytől feszült lehet egy új kapcsolat

2022.05.23.
1 perces olvasási idő

A világ is a feje tetejére állt, mert szerelmes vagy. A szerelem a legcsodálatosabb érzés, amelyet semmilyen más érzéssel nem lehet összehasonlítani.

Azonban tévedni emberi dolog, és néha hibázunk, amely feszültségeket okozhat az új kapcsolatunkban. Lássuk a leggyakoribb hibákat, és hogy mit lehet tenni, hogy elkerüljük őket!

Rátelepedés a másikra: kipipálva

Kéz a kézben - illusztrációMég csak pár hete tart a kapcsolatod, és máris túl sok időt és figyelmet szeretnél. Ez könnyen kiolthatja a szerelmet a másik félben, mert ilyen esetben nagy nyomás nehezedik rá. Mivel még csak az ismerkedés fázisában tart a kapcsolat, ezért különösen fontos, hogy tiszteletben tartsátok egymás magánéletét és magánszféráját. Ne hívd fel folyton az új szerelmed, mert ez félelmetes és idegesítő is lehet!

Mindig tarts egy egészséges távolságot a kapcsolat kezdeti szakaszában. Talán mindennap találkoztok, mégis több együtt töltött időt követelsz? A találkozás inkább kiváltság legyen, mint megszokás. Tiszteld magad, és képes leszel tiszteletben tartani a szerelmet is!

Tartsd távol a pasit a szépségápolási rituálédtól

Megkéred az új szerelmedet, hogy kísérjen el a kozmetikába vagy gyógyfürdőbe? A válasz határozott nem. Habár azt gondolod, hogy szívesen látná, hogyan változol rút kiskacsából hattyúvá, valójában ezek a szépészeti eljárások nagy kikapcsolói a romantikus érzéseiknek. Ki nem állhatják, ahogy a nők gyötrik magukat azért, hogy gyönyörűen nézzenek ki. És ugyan tudjuk, hogy sokat jelentenek, mégsem tárgyaljuk ki a szépségápolási dolgainkat a szerelmünkkel, mert azért vannak barátaink, hogy velük vitassuk meg ezeket a kérdéseket. Tehát kíméld meg őt ezektől a csajos beszélgetésektől.

Aggodalmak kitálalása szigorúan tilos

A kapcsolat kezdeti szakaszában az aggodalmak, kétségek megbeszélése egyáltalán nem ajánlott. A szerelmed minden csodálatos érzést szeretne megosztani veled, azonban vannak olyan kérdések, amelyek téged nyugtalanítanak – ennek megvitatását mégis inkább tartogasd a kapcsolat későbbi szakaszaira. Ne feledd, hogy nem mész hozzá pár nap múlva feleségül, és a problémák inkább csak elijesztik őt.

Segítségkérés a munkádhoz

Tegyük fel, meghívtad őt magadhoz vacsorázni. Kérlek, ne kérd meg arra, hogy mielőtt hozzád megérkezne, még ugorjon be anyukádhoz, apukádhoz vagy bárkihez valamiért. Ő nem a segéded, és ha mindenképpen szükséged van valamire, menj, és vedd meg magadnak, kíméld meg ettől!

Legyél őszinte, de ne zúdíts rá mindent

Jó dolog megosztani dolgokat a szerelmeddel, de ne mondj el minden apróságot, amelyek esetleg bosszantják őt. Említsd meg, ha volt valami a múltban, ami zavart, de csak mellékesen, ne lovagolj a témán.

Mindezek mellett add önmagad a kapcsolat elején is, hiszen később kellemetlen következményei lehetnek a kezdeti lódításoknak.

(Forrás: Fókuszban a Nő)