szerelem
#Lélek

Ha viszonzatlan a szerelem

2014.02.13.
1 perces olvasási idő

Előfordul, hogy választottad nem viszonozza az érzelmeidet. A csalódottság érzése nagyon fájdalmas, keserű pirula. Hogy helyén tudd kezelni elkeseredettségedet, néhány ötletet osztunk meg veled.

Amennyiben azt veszed észre, hogy viszonzatlan a szerelmed:

1. Minél kevesebb időt igyekezz együtt tölteni szerelmeddel. Ha lehet, inkább kerüld el a találkozásokat egy ideig.

2. El kell fogadnod, hogy romantikus érzelmeid nem találtak viszonzásra. Nincs mit tenned, az élet így is megy tovább.

3. Írj egy rövid mantrát egy cetlire - például, hogy „ideje továbblépni” -, s legyen mindig magadnál. Ahányszor kezedbe kerül, ismételgesd el magadban a szöveget. Segíteni fog abban, hogy mielőbb továbblépj az ügyön.

4. Foglald el magad. Kezdj valami új hobbiba: fess képeket, sportolj vagy kezdj el zenélni. Csatlakozz egy egyesülethez, mozgás által vezesd le a feszültséget. Teljesen mindegy, hogy mibe kezdesz, a lényeg, hogy érezd jól magad a tevékenység közben. Ez majd jót tesz a testednek és a lelkednek egyaránt.

5. Vedd körül magad azokkal, akik szeretnek téged. A szüleid, nagyszüleid, a testvérek, barátok, a kutyád éreztetik majd, hogy mennyire fontos vagy a számukra.

6. Légy együtt a barátaiddal, nevessetek minél többet. Biztosan van legalább egy barátod, aki képes személyiségével feledtetni veled a kudarcot. Hagyd, hogy segítsenek felszabadultabbá válni!

7. Mindig szentelj egy kis időt pozitív tulajdonságaid számbavételére. Emlékeztesd magad, hogy te is egy nagyszerű ember vagy, még akkor is, ha valaki nem táplál irántad érzéseket. Tűzz ki célokat, indulj el a megvalósításuk útján!

8. Gondold végig: megérné együtt lenni valakivel, ha az illető nem is érez irántad semmit? Te is megérdemled, hogy valaki úgy szeressen, ahogy az neked örömet okoz.

9. Idézd fel azt az esetet, amikor korábban érzelmi mélyponton voltál. Hogyan jutottál túl az ügyön? Használd azokat a stratégiákat!

10. Olvass sokat, nézz jó filmeket, tölts sok időt a barátaiddal, s aludj minél többet.

11. Ha úgy érzed, túljutottál az érzelmi mélyponton, válassz valaki mást, akit érdemesnek tartasz egy randira. A szerelem újból rád találhat!

(KamaszPanasz - O.K.T.)

Kapcsolódó cikkek