szakítás
#Lélek

6 jel, hogy még nem állsz készen egy új kapcsolatra

2017.01.31.
2 perces olvasási idő

Sokaknak az a legegyszerűbb megoldás egy szakítás után, ha fejest ugranak egy másik kapcsolatba. Ez azonban hiba is lehet, hiszen érzelmileg még mindig sebezhető vagy, és egy még károsabb szituáció áldozatává válhatsz.

Egy kapcsolat fenntartásához érzelmi stabilitásra és lelki erőre van szükség. Egy párkapcsolat nem olyan mint a szingli lét, hanem teljes munkaidős feladat. Ne hamarkodd el!

Várd ki és készülj fel, amíg a megfelelő kapcsolat el nem jön. Itt van néhány jel, ami bebizonyíthatja, hogy még nem állsz készen egy új kapcsolatra, mivel még nem heverted ki az előzőt.

Ezt olvastad már? 5 lépés egy egészséges párkapcsolathoz

1. Még mindig nem tiszta a helyzet

Még most sem vagy biztos benne, miért hagyott el az exed, és hogy újra össze akarsz-e jönni vele. Még mindig olyan értékesek számodra a közös pillanatok, hogy nehezen tudod elengedni.

Komolyan fontolgatod a szakítás utáni szexet vele. Gyakorlatilag reménykedsz, hogy vissza fog jönni. Az egész helyzet még nem tisztult le, és nem vagy képes irányítani az érzéseidet.

Mielőtt új kapcsolatba kezdenél, igazán őszintének kell lenned magaddal.

2. Még fáj

Még mindig keserűséget érzel odabenn, és nem tudod elengedni. Azt kívánod, bár bosszút állhatnál vagy visszavághatnál az exednek. Néha sírsz a veszteséged miatt, és nem tudsz megbékélni a ténnyel, hogy vége van.

Mindennek a keserűségnek el kell tűnnie, mielőtt új kapcsolatba kezdenél.

3. Még mindig kapaszkodsz valamibe, ami hozzá tartozik

Nálad van valami, ami téged és az exedet összekötött egy darabig. Ez jelenthet emlékeket, a dolgait, vagy az elképzelt jövőt, amiről azt remélted, közösen élitek majd meg. Ott rejtegeted valahol a szíved vagy a szekrényed mélyén, és el kell engedned, mielőtt továbblépsz egy új kapcsolatba.

4. Félsz

A félelem a szerelem szinonímája lehet. Félsz, hogy megint megsérülsz. Azt hiszed, hogy minden második ember olyan mint az exed, meg akar bántani és összetörni a szíved. Semmit sem akarsz kockáztatni. És nem állsz készen hogy harcolj valamiért, ami akár egy izgalmas utazás is lehetne.

5. Dühös vagy

Az egy dolog, hogy megbántott, de az egy másik dolog, ha haragszol és nem vagy hajlandó megbocsátani. Úgy érzed igazságtalanul bántak veled, és a sors csúfos tréfát űzött veled. Ilyen keserű hozzáállással nem fogod tudni meglátni az előtted álló lehetőségeket és szépséget, amik csak rád várnak.

Ha boldog szeretnél lenni és egy új párkapcsolatot élvezni, akkor akarnod kell megbocsátani, és azt kell értékelned, ami előnyöd származott az elmúlt kapcsolatodból, nem pedig azt, amit elvesztettél.

6. Lusta vagy

Ha összetörik a szíved, az valahogy elgyengít és lustává tesz. Egy új párkapcsolattól elevennek, aktívnak és élettel telinek kell lenned. Lustán és eltunyult érzékszervekkel nem tudsz új dologba kezdeni.

Legtöbbször egy párkapcsolatnak szabadjára kéne engednie a kreativitásodat és a romantikus kapacitásodat. Ha lusta vagy és nem tudsz elég energiát fektetni egy új párkapcsolatba, az azt jelenti, hogy még nem vagy túl a korábbi kapcsolatodon.

Akarj adni egy kis energiát! Ha egy új kapcsolatba kezdesz, próbáld a párodat is boldoggá tenni.

Konklúzió

Mindent összevetve bele telhet egy kis időbe, hogy kiszabadulj egy összetört párkapcsolatból és meggyógyulj az érzelmi megrázkódtatás után.

A legfontosabb, hogy kiheverd, és szembenézz egy jövőbeli kapcsolat új lehetőségeivel! Ha jegyzeteled ezeket a jeleket, akkor könnyen meghatározhatod, hogy jelenleg hol tartasz.

(KamaszPanasz - B.Zs.)