Drog, cigi, alkohol, másnaposság

#Drog, cigi, alkohol #másnaposság

32 db cikk a témában

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#másnapos
2014.04.02.

Buli-tréninget tartottak fiataloknak orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.

#buli
2011.12.31.

Több tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

#alkohol
2011.05.05.

Az alkohol szexuális gondokat okozhat

A rendszeres alkoholfogyasztás súlyosan károsítja mind a nők, mind a férfiak termékenységét: a férfiaknál többek között a herezsugorodását, terméketlenséget, impotenciát, míg a nőknél sikertelen peteérést, spontán vetélést okozhat. Az alkoholfogyasztás veszélyezteti a magzat normális fejlődését.

#koffein
2011.04.18.

Koffeinfüggő lehetsz-e a génjeid miatt?

A DNS befolyásolhatja az emberek koffeinfogyasztását. Egy friss tanulmány szerint a DNS valószínűsíthetően befolyásolja, hogy egyesek mennyi koffeintartalmú ételt és italt fogyasztanak különböző forrásokból (kávé, tea, kóla és csokoládé).

#vodkás tampon
2011.04.15.

Az alkoholba áztatott tampon komoly veszélyekkel járhat

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!

#alkohol
2010.09.19.

Alkohol elsősegélyt tanítanának a kamaszoknak az iskolákban

Egyelőre csak Nagy –Britanniában,ahol egy felmérés szerint a 14-16 évesek mintegy harmada minden hétvégén fogyaszt alkoholt. Éppen ezért fontos, hogy a tinik megtanulják, hogyan részesítsék elsősegélyben veszélyesen részeg barátaikat – állítja a Brit vöröskereszt.

#házibuli
2010.09.03.

Hogyan kerüljük el az ittas vezetést házibuli után?

Rengeteg módja van annak, hogyan csináljunk egy sikeres partit úgy, hogy mindenki épségben hazaérjen. Ha a bulinak vége, a meghívottaknak egy igen nehéz kérdéssel kell szembesülniük: hogy jutunk haza?

#alkohol
2010.08.23.

Alkohol: Indokok, amiért inni kezdesz

Amikor a szüleid és a tanárok figyelmeztetnek téged az alkohol káros hatásaira, általában a kezedbe adnak egy unalmas statisztikát, ami igazából semmit nem jelent neked. Az egészet csak számoknak tekinted, kivéve ha ismersz olyat aki megsebesült, esetleg meghalt egy ivással kapcsolatos balesetben.

#eyeballing
2010.06.10.

Vodka a szembe - Veszélyes trükk

Vodka eyeballing – ez a neve a legújabb őrületnek, mely Nagy-Britanniából indult, ám mára világszerte elterjedt a fiatalok között. Azonban kevesen tudják, hogy az új hóbort vakságot okozhat.

#tin
2010.02.19.

Alkohol és energiaital együttes hatása

Az alkohol és energiaital keveréke magas bódultsági szintet idéz elő és növeli a vezetés veszélyeinek kockázatát. Az energiaital - ami fiatalok által igen közkedvelt - koffeinlöketet ad, ugyanakkor jól ismert italokban is fellelhető, mint például a Red Bull-vodkában. Az alkohol és az energiaital keveréke egy veszélyes mix lehet, egy floridai egyetem által végzett kutatás szerint.

#alkohol
2010.01.19.

A világos színű italok nem okoznak másnaposságot?

Számos városi legenda kering arról, hogy a világosabb italok segíthetnek abban, hogy ne legyünk másnaposak. Nos, ez azért nem így van, bár tény, hogy segíthet, de az állítás így magában nem állja meg a helyét!

#alkohol
2010.01.18.

Ne idd el az agyad!

Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.

#alkohol
2009.12.31.

Mi okozza a másnaposságot, mit tehetünk ellene?

Kutatások mutatták ki, hogy a szeszes italokban az alkohol és a tejsav egymással való reakciója okozza a reggeli rosszullétet, fejfájást és az ingerlékenységet. Ezek és a szomjúság az alkohol dehidratáló hatásainak eredménye.