Drog, cigi, alkohol, marihuána

#Drog, cigi, alkohol #marihuána

25 db cikk a témában

#szintetikus marihuána
2014.01.03.

A szintetikus marihuána veszélyesebb

A szintetikus marihuánának semmi köze az igazihoz. Ráadásul viszonylag könnyen hozzáférhető, ami nagy veszélyt jelent a fiatalok egészségére, míg a sima marihuánát több száz évig rekreációs és gyógyítási célokból használták, és jóval kevésbé veszélyes, mint a szintetikus társa.

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

#cannabis
2011.06.27.

A cannabis károsíthatja a DNS szerkezetét

Kutatók bebizonyították, hogy a cannabis (kender) károsíthatja az emberi DNS-t, s akár daganat kialakulásához vezethet. A tudósok a kutatás során egy új technológia segítségével olyan borjak DNS-ét vizsgálták, amelyek vadkenderből sodrott cigarettafüstnek voltak kitéve.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?
#drog
2010.12.07.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?

"Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#marihuána
2010.04.25.

Okozhat remegést a marihuána?

Körülbelül egy éve nagy ritkán, legfeljebb kéthetente egyszer, elszívok egy marihuánás cigit. A legutóbbi két alkalommal, miközben szívtam, rángani kezdett a lábam, amin nem tudtam uralkodni. Nem fájt úgy, mintha görcs állt volna a lábamba, de kellemetlen és zavaró volt. Lehet, hogy csak az idegesség okozta (akkor gyújtottam rá először a többiek előtt, és kicsit izgultam, hogy a szobatársaim esetleg megorrolnak rám)? Netán a drog mellékhatása volt ez?

#cannabis
2010.03.01.

Hosszú távon pszichózist okozhat a füves cigi

Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki cannabist, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.

#marihuána
2010.01.21.

Marihuána - mi igaz és mi nem?

Rengetegen vallják azt, hogy ha marihuánás cigit szívnak, ellazulnak tőle, és ez a tevékenység elűzi a stresszt. Sokan azt állítják, hogy szerotonin van a fűben, ami antidepresszánsként hat. De vajon mi igaz ebből?

#marihuána
2009.10.28.

Marihuánás memóriazavar ellen ösztrogén?

A petefészek és az ösztrogén hormon megvédheti a nőket a marihuána aktív összetevője által okozott tanulási és memória zavaroktól – vetődött fel a feltételezés egy patkányokon elvégzett kísérlet során.