Betegségek

#Betegségek

1306 db cikk a témában

#szoros farmer
2010.09.29.

Szoros farmer szindróma

Egyre több szakértő találkozik olyan fiatal nőkkel, akik speciális érzőidegi panaszokkal fordulnak hozzájuk. Csak ’bizsergő comb szindrómásoknak’ nevezik őket. A bűnös nem más, mint a túl szoros csőfarmer.

#here
2010.09.28.

A herecsavarodás (heretorsio) tünetei, kezelése

A herecsavarodás ritkán látható, főleg serdülőkorban előforduló kórkép, melynek során a herét és mellékherét ellátó erek megcsavarodnak, a herék keringése emiatt károsodik.

#köhögés
2010.09.25.

A köhögés súlyos betegség jele is lehet

A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen nagyszámú betegség állhat. Írásunkban most a kevésbé ismert kiváltó okok bemutatására vállalkozunk, dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével.

#szíroham
2010.09.23.

A gyerekek is kaphatnak szívrohamot?

Nemcsak a felnőtteket, az idős emberek veszélyezteti ez a gyakori sérülés, sajnos a gyerekek sincsenek biztonságban. Bár tény és való, hogy a kisgyermekeknél és a kamaszoknál, a szívroham kockázata elég kicsi, mégis nemrég egyetlen környékről 9 gyermek-szívrohamról számoltak be mindössze egyetlen hónap alatt.

#orvosi műhiba
2010.09.21.

A leghihetetlenebb orvosi hibák

Elcserélt spermák a megtermékenyítésnél, transzplantáció hibásan megállapított vércsoport után, eltávolított egészséges here...

#vérszegénység
2010.09.17.

A vérszegénység tünetei és rizikófaktorai

A vérszegénység (anémia) a szervezet normál működésű összes vörösvértestszámának és az ehhez kapcsolódó paraméterek, például a hemoglobinszint-csökkenését jelenti.

#vese
2010.09.17.

A vese fejlődési rendellenességei

A vese fejlődési rendellenességei között találunk olyat, ami az élettel összeegyeztethetetlen, ilyen például a vese agenesia, ha ki sem fejlődik a vese. Ha a vese kisebb, mint a normál esetben, akkor a vese hypoplasiájáról beszélünk.

#sarokfájdalom
2010.09.17.

Miért fáj a sarkam?

A sarokfájdalom meglehetősen gyakori probléma, amely sokszor kellemetlen, de csak az esetek egy részében áll mögötte komoly betegség. A sarkak fájdalma általában magától elmúlik, de vannak esetek, amelyeket mindenképpen érdemes orvossal ellenőriztetni. Az okokról és a kezelés lehetőségeiről dr. Bányai Tamás, az Oxygen Medical ortopéd szakorvosa, sportorvos beszélt.

#gyermekkori daganatok
2010.09.12.

Rák gyermekkorban

Sétálj sokat, sportolj, élj a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerülöd, de tudnod kell: mindent elkövetsz, hogy ne következzen be!

#szex
2010.09.11.

A fogyatékosok is élnek nemi életet!

Ha mást nem is tudsz az egész témáról, egy valamit fontos, hogy az eszedbe véss! A fogyatékos emberek ugyanúgy élnek szexuális életet!

#húgyúti sérülés
2010.09.09.

Húgyúti sérülések

A húgyutak több módon is megsérülhetnek. Gyakran okozza közúti balesetek, zuhanás, lőtt vagy szúrt sebek, műtét. A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet, enyhébb esetekben is kialakulhat fertőzés, gyulladás, vizelési zavar, erekciós zavar, ezért húgyúti sérülés gyanúja esetén mindig fordulj orvoshoz.

#fogamzásgátló
2010.09.07.

Növelik-e a fogamzásgátlók a mellrák kockázatát?

Kedves Szerkesztőség! Abban reménykedem, hogy választ tudtok adni egy kérdésemre a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban. A családomban édesanyám révén már előfordult mellrákos eset. Igaz az, hogy emiatt nem lehet biztonságos számomra fogamzásgátló tabletta szedése? Néhány barátomnál előfordult nemrégiben, hogy kiszakadt a kondom szex közben és egy biztonságosabb fogamzásgátló módszert szeretnék alkalmazni.