Betegségek

#Betegségek

1308 db cikk a témában

#rák
2011.01.26.

Rákkezelés után is vállalhatunk gyereket - Mik a lehetőségek?

Tedd fel minden kérdésedet az orvosodnak. Ne hezitálj, bármilyen kétséged is van, azt beszéld meg vele. Akkor se aggódj, ha a meddőséged nem elsődleges fontosságú az orvosod számára – hiszen a legtöbb doktor elsősorban arra koncentrál, hogy az adott rákbetegségeden segítsen.

#rák
2011.01.25.

Lehet gyerekem kemoterápia után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rák-kezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor gyereked legyen?

#fog
2011.01.20.

Mi a teendő, ha kiütötték a fogad?

Ha azt hallod, valakinek kiütötték a fogát, elsőnek talán a verekedés jut eszedbe. Ám ez a baleset a sportolás hevében is előfordulhat, különösen hokizás, focizás, vagy a küzdősportok esetén. És a biciklis balesetekről még nem is beszéltünk… Jó hír azonban, hogy a kiütött fog megmenthető!

#Kleine-Levin szindróma
2011.01.08.

A tinédzser, aki tíz napig alszik

Míg reggelente a legtöbb tinédzser küszködve kászálódik ki az ágyból, Louisa Ballnak tíz nap szükséges ahhoz, hogy felébredjen a szendergéséből, egy nagyon ritka idegi rendellenesség miatt. Tehát milyen is lehet Kleine-Levine szindrómával élni?

#rák
2010.12.29.

Amikor te vagy a rákos beteg

Elég nagy az esély arra, hogy ismersz valakit, aki rákos volt - például egy idősebb rokon vagy valaki egy barátod családjában. Olykor azonban a rák tiniket is érint, és amikor az érintett személy Te vagy, a szó egészen más értelmet nyer - valamit, ami egyszerre személyes és ijesztő.

#facebook
2010.12.19.

Facebook-függőség - Asztmarohamot is okozhat

Egyes tanulmányok szerint a Facebook sok modern problémáért okolható, mint például: megrövidült koncentrációs idő, félszavakban történő beszéd alkalmazásának megugrása, mely bosszantó tud lenni, valamint a magánéletről alkotott képünk megváltozását okozza.

#mobiltelefon
2010.12.15.

Mobiltelefon-könyök: A legújabb modern betegség

Előfordult már „Nintendo-hüvelykujj”, majd „Gitár-csukló”. A legújabb szindróma pedig a „mobiltelefon-könyök”. Az orvosi nyelven könyök alagút szindrómaként ismert „mobiltelefon-könyök” zsibbadást, bizsergést és fájdalmat okoz az alkarban és a kézben, a singcsonti idegek összenyomódása következtében.

#rák
2010.12.07.

Rákos betegségek tinédzser korban

A rákos betegségek nem gyakoriak tinédzsereknél. Egyes betegségek, például a mellrák, általában felnőtt nőknél alakul ki – a tini lányoknál csak ritkán fordul elő. De van néhány rákfajta, mint például a hererák, ami gyakrabban jelentkezik tinédzsereknél.

#rák
2010.11.30.

Amikor a rák kizár a társadalomból

A rákos betegek sokszor változó érzésekkel kell, hogy együtt éljenek. Egyik este lefekszenek, majd másnap már egy másik emberként, egy –számukra – idegen bolygón ébrednek. Természetesen ezt a külvilág felé nem mutatják.