nemi betegség
#Betegségek

Nemi úton terjedő betegségek: teszteld magad a telefonodon!

2011.01.11.
1 perces olvasási idő

A telefonunk mindenben segít nekünk, a netes bankolástól egy étterem kiválasztásáig, ha idegen városban járunk.

Most egy olyan új alkalmazásról szeretnék tudósítani, amely még a legelvetemültebb iPhone rajongókat is meglepheti. Európában egy kutatási tervben azon dolgoznak, hogyan lehetne lehetőséget nyújtani az okostelefonokon keresztül arra, hogy szexuális úton terjedő betegségeket diagnosztizálhassanak.

Kis chipek folyadék – pl. vizelet vagy nyál segítségével - tesztelnének. Aztán a chipet az okostelefonodhoz csatlakoztatnád, hogy feldolgozza az eredményeket. Őrület, nem igaz?

A chipek a tervek szerint körülbelül 650 forintba kerülnének, és automatákban vagy szórakozóhelyeken lennének kaphatóak. A leggyakoribb nemi betegségre utaló tünet a tünetmentesség, úgyhogy sok ember, akinek ilyen betegsége van, nem is tud róla.

Sajnos sokakat soha nem is tesztelnek. Ők vagy túlságosan szégyenlősek ahhoz, hogy elmenjenek az orvosukhoz, vagy aggódnak az eredmények miatt.

De ezekkel a chipekkel nem lenne több kifogásuk! Mindössze annyit kell tenned, hogy abbahagyod az sms-ezést néhány percre, és gyorsan leteszteled magad. Lehet, hogy tíz év múlva sem lesz kész a chip, de te kipróbálnál egy ilyet, hogy teszteld saját magad?