Betegségek

#Betegségek

1305 db cikk a témában

#vese
2011.03.30.

A vese elhelyezkedési rendellenességei

A vese és a húgy-ivarszervek fejlődési rendellenességei nem mindig okoznak jellegzetes tüneteket. Felismerésük sokszor idősebb gyermekkorban, esetleg felnőttkorban történik. Sok esetben húgyúti fertőzések, vesemedence-gyulladás, húgyúti kövesség kialakulására hajlamosítanak, az ilyenkor elvégzett diagnosztikus vizsgálatok során derül fény a vese és a húgyutak fejlődési rendellenességeire.

#orvos
2011.03.27.

Kérdések, amiket föltehetsz az orvosodnak

Valószínűleg szoktál válaszolni az orvosod kérdéseire – de kérdezz saját magad is! Tedd fel a kérdéseidet bármiről, amiről szeretnél megtudni többet: hisz ez a te szervezeted.

#piercing
2011.03.24.

Majdnem megölte a testékszer a tinit

Egy 13 éves lány majdnem belehalt abba, hogy lenyelte egy mágneses építőjáték fémgolyóit, amelyeket álcázott nyelvpiercingnek használt.

#bőr
2011.03.08.

A kozmetikumok által okozott bőrallergiák tünetei

Az utóbbi években a légúti allergiákhoz hasonlóan emelkedett a különböző bőrallergiák előfordulásának gyakorisága is. Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológust, a Dermatica orvosát a tünetekről és a kezelésről kérdeztük.

#terhes
2011.03.03.

Terhességi vesemedence-gyulladás

A terhesség alatt a húgyúti fertőzések a gyakori bakteriális infekciók közé tartoznak. A húgyúti fertőzések kihatással lehetnek mind az anyára, mind a magzat állapotára, ezért korai felismerésük, megfelelő kezelésük alapvető fontosságú. A vesemedence-gyulladás szövődményeként kialakulhat koraszülés, alacsony születési súly, fatális magzati szövődmények.

#ajakbalzsam
2011.02.26.

Az ajakbalzsam függőséget okozhat?

A kérdés benned is felmerülhetett, ha már a téli szezon ötödik ajakbalzsamját „fogyasztod” ezen a hideg, barátságtalan napon. „Lehet, hogy függővé váltam?” A válasz valószínűleg igen.

#influenza
2011.02.12.

Van-e természetes módja az influenza kezelésének?

Az influenza kezelésének természetes módját keresed? Akad ugyan néhány természetes gyógymód az influenza tüneteinek enyhítésére, azonban természetes influenzakúra nem ismeretes ezidáig.

#gyógyszer
2011.02.12.

Ezt próbáld ki, tuti nem lesz bajod! - Életveszélyes gyógyszerek

Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.

#hepatitisz
2011.02.09.

Mi is az a Hepatitis B?

Biztosan sokan hallottatok már a Hepatitis B nevű vírusról, de tényleg mindegyikőtök tudja, hogy valójában mi is ez a betegség? Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk magunkat megvédeni ettől a betegségtől. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbbet tudjunk meg róla.

#sertésinfluenza
2011.01.30.

Megfázás? Influenza? H1N1? Mi a különbség?

Tehát, honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat.

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.

#rák
2011.01.26.

Rákkezelés után is vállalhatunk gyereket - Mik a lehetőségek?

Tedd fel minden kérdésedet az orvosodnak. Ne hezitálj, bármilyen kétséged is van, azt beszéld meg vele. Akkor se aggódj, ha a meddőséged nem elsődleges fontosságú az orvosod számára – hiszen a legtöbb doktor elsősorban arra koncentrál, hogy az adott rákbetegségeden segítsen.

#rák
2011.01.25.

Lehet gyerekem kemoterápia után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rák-kezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor gyereked legyen?

#fog
2011.01.20.

Mi a teendő, ha kiütötték a fogad?

Ha azt hallod, valakinek kiütötték a fogát, elsőnek talán a verekedés jut eszedbe. Ám ez a baleset a sportolás hevében is előfordulhat, különösen hokizás, focizás, vagy a küzdősportok esetén. És a biciklis balesetekről még nem is beszéltünk… Jó hír azonban, hogy a kiütött fog megmenthető!