Betegségek

#Betegségek

1307 db cikk a témában

#vizelet
2010.11.20.

Színtelen vizelet - Mi okozza?

"Miért van az, hogy a vizeletem sokszor színtelen? Főleg akkor fordul ez elő, amikor a barátommal szexelünk, és elmegyek utána pisilni."

#copd
2010.11.17.

COPD: Magyarországon százezrek szenvednek a betegségtől

A COPD ma a 4. leggyakoribb halálok világszerte. Évente több mint 3 millióan halnak meg ebben a senyvesztő tüdőbetegségben, annyian mint HIV / AIDS következtében.2030-ra már dobogós helyezett lesz. Egy újabb ok, amiért nem érdemes rászoknod a dohányzásra.

#közlekedési baleset
2010.11.16.

Közlekedési baleset utáni teendők

Ha egy baleset során személyi sérülés történt, vagy súlyos anyagi kár, köteles vagy értesíteni a rendőrséget. Milyen teendőid vannak még?

#influenza
2010.11.13.

Influenza - Mik a jelei?

Fáj a fejed, a karod, a lábad, és minden izmod, amely csak létezik. Egyik pillanatba meleged van, másikban pedig majd meg fagysz. Kapar a torkod, és folyamatosan köhögnöd kell. Nos, valószínű, hogy téged az influenza döntött le a lábadról.

#higany
2010.11.12.

Kifolyt a higany a lázmérőből. Veszélyes?

Véletlenül széttörtem a lázmérőt, ami higanyos. Először amit tudtam, azt felsöpörtem és kidobtam. De volt olyan hely, ahová nem fért be a seprű, így felporszívóztam (nagyon kevés higany volt már). Utána szellőztettem 2 órán keresztül. Jól csináltam? Nagyon ártalmas az egészségre?

#műtét
2010.11.11.

Milyen egy igazi műtét?

Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.

#hüvely
2010.11.01.

Hüvelyfertőzés 14 évesen - Hova forduljak?

"Azt hiszem, elkaptam valami fertőzést a hüvelyemben. Két napja viszket, és nem tudom, mi a teendő. Nőgyógyászhoz nem szeretnék még menni. 14 éves korban kell szülői beleegyezés?"

#izomláz
2010.10.28.

Izomláz - szükséges rossz?

Ahogy egyre több időt töltünk a szabadban sportolással, túrázással, felmerül a kérdés: vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#láz
2010.10.16.

Amikor a gyógyszertől vagy lázas

Mindenki tudja, hogy ha lázas, gyógyszert kell bevenni annak csillapítására. De mi van akkor, ha a gyógyszer okoz lázat? Mert ilyen is létezik!

#penész
2010.10.16.

Penész - Hogyan kerülnek méreganyagok az élelmiszerbe?

Biztosan Te is hallottad a fuzáriumgomba toxinja miatt ötévesen menstruáló kislány esetét. A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak. Miért kerülnek méreganyagok az élelmiszerekbe? Hogyan tudod csökkenteni ételeid szennyezettségét?

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.