influenza
#Betegségek

Influenzás lehetsz az iPad-tól

2010.12.03.
1 perces olvasási idő

Hogyan érjük el, hogy ezek a fantasztikus találmányok ne váljanak vírusok hordozójává?

Az elmúlt évek során az érintőképernyős technológia rettentően gyorsan fejlődött. És most, az influenza- és nátha-szezonban a világ csak leshet, hogy hogyan találkozik ez a sok, rég ismert vírus a legmodernebb technikával.

Az Apple kiadta az iPad nevezetű érintőképernyős PC-jét, melyet már nálunk is forgalomba hoztak. Ám egy új kutatás szerint az érintőképernyő csak újabb rizikó-faktort jelent az influenza-szezon alatt.

„Ha másokkal is megosztod az eszközödet, akkor azzal is megosztod az influenzádat, aki megérinti – és ez oda-vissza így működik.” –mondta Timothy Julian, a kutatás vezetője.influenza

Ráadásul ebben az elektronikus világban szinte biztosan mi is sok érintőképernyővel találkozunk a mindennapok során – ha csak kölcsönkérjük egy barátunk iPhone 4-ét, egy érintőképernyős játékkonzolt veszünk kezünkbe, de ha csak egy ATM automatából is veszünk fel pénzt, mindenképpen mi is ki vagyunk téve a veszélynek.

Ám a mobil-eszközök világában mit tehetünk? Brit kutatók szerint a mobiltelefonok 18-szor több baktériumot hordoznak magukon, mint a férfi mosdók vécédeszkája.

Természetesen ismételjük magunkat, ha ismét felhívjuk a figyelmet az alapos és gyakori kézmosásra, de ezt talán sosem lehet elégszer megtenni! Ezért ha te is érintett vagy az érintőképernyők világában, mindenképpen moss kezet használatuk előtt és után is.

(Gy.A., aolnews.com)