Betegségek, vírus

#Betegségek #vírus

88 db cikk a témában

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését
#Nátha
2022.12.22.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését

Amikor a testvéred tüsszögve jön haza, és állandóan az orrát fújja, vajon hogyan tudsz megküzdeni a vírusokkal vagy baktériumokkal, amelyeket hazavitt? Ne ess pánikba, megelőzheted, hogy elkapd a náthát.

Mi is a láz?
#láz
2022.12.16.

Mi is a láz?

A láz azt jelenti, hogy a testhőmérséklet a normális felett van. Lázas vagy, ha a testhőmérsékleted 37.5°C felett van.

A probiotikumok hatása
#probiotikum
2022.12.11.

A probiotikumok hatása

A tudomány nemcsak az emberi szervezet számára ártalmas baktériumokat ismer, hanem segítő, az immunrendszert támogató baktériumokat is. Ezek a probiotikumok.

Influenza vagy nátha?
#influenza
2022.12.07.

Influenza vagy nátha?

Fontos, hogy tudjuk, influenzások vagyunk-e, vagy esetleg csak szimplán náthások. A két dolog nem ugyanannak a betegségnek a gyengébb vagy erősebb változata, így a kezelés sem egyforma.

Mandulagyulladás: tünetek, kezelés
#mandulagyulladás
2022.12.01.

Mandulagyulladás: tünetek, kezelés

Az orr- és a garatmandulák gyulladását vírus- és baktériumfertőzés okozza, leggyakrabban a felső légúti huruthoz és a megfázáshoz kapcsolódik.

Majomhimlő tiniknél
#majomhimlő
2022.11.01.

Majomhimlő tiniknél

A majomhimlő terjedése során - ha nem is a felnőtt esetek növekedésével arányosan, de azzal párhuzamosan - a megfertőződött kamaszok száma is nő, sőt esetükben nagyobb a súlyos lefolyású megbetegedés kialakulásának esélye.

A torokfájás okai
#torokfájás
2022.10.11.

A torokfájás okai

Mindenki ismeri a maró, karmolásszerű érzést a torok hátsó részén. Az ok lehet olyan egyszerű, mint a száraz levegő, a szezonális allergia vagy a hideg időjárás. De néhány esetben a tettes a streptococcus, egy bakteriális fertőzés, amely veszélyt jelenthet, ha nem kezelik.

Influenza: a fertőzés meglepő forrásai - Téged is érint?
#vírus
2022.06.30.

Influenza: a fertőzés meglepő forrásai - Téged is érint?

Egy megfázás vagy influenza elég gyorsan kiüti az embert. Éppen emiatt próbálunk védekezni a kórokozók ellen, azonban nem mindig a leghatékonyabb módon. A tüsszentés és a köhögés nem az egyetlen módja a vírusok terjedésének.

A tüdőgyulladás tünetei
#tüdő
2022.01.20.

A tüdőgyulladás tünetei

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik. Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

9 hatásos módszer az influenza megelőzésére
#nátha
2022.01.09.

9 hatásos módszer az influenza megelőzésére

Tél van, ezért valószínűleg akármerre mész, szipogó, tüsszögő és köhögő embereket látsz. Gondolod, hogy te leszel a következő? Nem feltétlenül. Szakértők szerint - bár nincs rá garancia - pár egyszerű lépéssel nagyban csökkentheted az esélyeit annak, hogy beteg legyél. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan erősítheted az immunrendszeredet és maradhatsz a lehető legtávolabb a baciktól és vírusoktól!

Mi is az a HPV?
#hpv
2021.11.15.

Mi is az a HPV?

A HPV, vagy más néven a humán papilloma-vírus, igen gyakori vírus, és rengeteg változata létezik. A legtöbb HPV-fertőzés tünetmentes és nem veszélyes, s egy idő után magától megszűnik. Ám bizonyos esetekben előfordul, hogy a vírus tovább élősködik a testben.

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése
#ajakherpesz
2021.08.13.

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése

Az ajakherpeszt a Herpes simplex vírus okozza, amely fájdalmas hólyagocskák megjelenését idézi elő az ajkakon, a fogínyen, a nyelven, szájpadláson. A hólyagokon kívül más tünetek, például láz és izomfájdalom is előfordulhatnak.

#koronavírus
2021.07.09.

A fiatalok számára is aggasztó hír a delta-variáns terjedése

A delta variáns, a koronavírusnak mára az Egyesült Államokban is dominánssá lett változata jóval gyorsabban terjed, s ezért könnyebben, hatékonyabban fertőz, mint a többi törzs. Mindez pedig a fiatalokra nézve is különösen veszélyes.