Betegségek, orrfolyás

#Betegségek #orrfolyás

35 db cikk a témában

Téli allergiák
#allergia
2024.01.09.

Téli allergiák

A szipogás és tüsszentés gyakori a téli hónapokban, ezeket mégsem mindig megfázás vagy influenza okozza. Habár a pollenallergiások nyugalmasabb időszakként élhetik meg a hűvös időt, léteznek más allergének is – mint a penész és a poratkák –, melyek éppen olyan ártalmasak télen, mint tavasszal és nyáron.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését
#Nátha
2023.12.23.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését

Amikor a testvéred tüsszögve jön haza, és állandóan az orrát fújja, vajon hogyan tudsz megküzdeni a vírusokkal vagy baktériumokkal, amelyeket hazavitt? Ne ess pánikba, megelőzheted, hogy elkapd a náthát.

Orrcsepp vagy orrspray?
#szag
2023.11.30.

Orrcsepp vagy orrspray?

A jól ismert, régóta bevált orrcseppek mellett ma már a legtöbb gyártó orrspray formában is forgalmazza termékeit. Milyen szempontok alapján érdemes választani, van-e különbség a csepegtetős és a befúvós módszer közt?

Csak megfázás, vagy valami komolyabb?
#orr
2023.11.26.

Csak megfázás, vagy valami komolyabb?

A megfázás egy vírusos megbetegedés, ami általában - orvosi kezeléssel vagy anélkül - elmúlik két hét alatt. Legtöbbször nem igényel antibiotikumos kezelést, hiszen vírusról, nem baktériumról van szó. Néhány tünet azonban arra utalhat, hogy a megfázásod valami komolyabb betegség. Cikkünkben bemutatunk 8 olyan tünetet, amivel érdemes orvoshoz fordulni.

A nátha gyakori szövődményei
#megfázás
2023.11.05.

A nátha gyakori szövődményei

Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennél fogva a felső légúti gyulladások esetében - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakori az orrmelléküregeket érintő probléma. Dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész a szövődmények megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Allergiakezelés természetesen
#allergia
2023.08.11.

Allergiakezelés természetesen

Azok, akik allergiában szenvednek, nehezen birkóznak meg a tünetekkel, melyek kellemetlenek és a legváratlanabb helyzetben fordulnak elő. Bár sokféle kezelés létezik a különböző allergiákra, sokan mégis a természetes gyógymódokban bíznak. Szerencsére van néhány tipp, melyek segítségével jobban érezhetjük magunkat.

Torokgyulladás a légkonditól?
#légkondi
2023.07.28.

Torokgyulladás a légkonditól?

A torokfájás- és gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől. Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész szakorvos a tüneteket, az okokat és a kezelés jelentőségét összegezte.

A lakás levegője is betegíthet!
#levegő
2023.02.20.

A lakás levegője is betegíthet!

A lakásban lévő levegő különböző szennyeződéseket tartalmazhat, melyek az arra érzékenyeknél növelhetik a megbetegedések gyakoriságát, vagy allergiát válthatnak ki. Az allergiák mellett az őszi-téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük a belső levegő minőségének javításával.

6 tipp, hogy könnyebben lélegezz, ha beteg vagy
#légzés
2023.01.13.

6 tipp, hogy könnyebben lélegezz, ha beteg vagy

A tél nemcsak hideget, hanem bizony megfázást is tartogathat a számunkra. Ráadásul a megfázás az éjszakáinkat is elronthatja: bedugult orral csak forgolódunk egész este. Íme, 6 tipp a könnyebb légzésért.

#torokfájás
2021.02.02.

Torokfájás? A természet kincsei is segíthetnek!

Ha megtörtént a baj, és úgy érzed, hogy beteg leszel, kapar a torkod, akkor se nyúlj rögtön a gyógyszeres fiókba! Rengeteg olyan természetes megoldás van körülötted, amiről talán nem is gondoltad, hogy valójában gyógyír lehet. A KamaszPanasz most összegyűjtött neked néhányat.

#megfázás
2020.01.27.

Megfázás: lerántjuk a leplet a gyakori tévhitekről

A téli hónapokban tombolnak a vírusok. Ahhoz, hogy biztosan elkerüljük őket, minimum üvegbúra szükséges, de száz százalékos megoldásként a Holdra való költözés is szóba jöhet. Ha e két lehetőséget idén nem választhatod, legalább légy tisztában mindazzal, amit a megfázásos jellegű megbetegedésekről tudni érdemes!

#Nátha
2019.10.04.

Hogyan küzdd le a náthát lépésről lépésre?

Kaparó érzés a torkodban, fájó fej és test. Igen, mindez arra utal, hogy ismét ledönt a lábadról a nátha. Ám mindez nem jelenti azt, hogy szenvedned kell. Tippjeink segítségével leküzdheted a náthát még mielőtt az komolyabbra fordulna, és már egy napon belül jobban fogod érezni magadat! Haladjunk lépésről lépésre!

#szag
2019.04.30.

Mi okozhatja a szaglás csökkenését?

A szaglás csökkenését nátha, túlzásba vitt orrcsepp vagy orrspray használat is okozhatja, de orrpolip miatt is bekövetkezhet. A szagok érzékelésére való képesség elvesztése korral is járhat, de súlyos betegségeket is jelezhet.

#allergia
2016.05.02.

Viszlát allergia: 6 tipp a tünetek ellen

Tavasz: az év legszebb időszaka, kivéve, ha egyet jelent a szénanáthától való szenvedéssel, viszkető szemekkel és bőrrel, csorgó orral vagy asztmával. Szerencsére van néhány egyszerű, természetes módszer, amellyel enyhíthetünk a tüneteken.

#orrvérzés
2016.02.11.

6 tipp, amivel megállíthatod a téli orrvérzést

Az orrvérzés télen gyakrabban előfordul, elsősorban azért, mert a levegő szárazabb kint is és az otthonunkban is. Fontos tudni néhány tippet a téli orrvérzés ellen, ha téged is érint ez a probléma.